DISH är norrlandsbandet som begav sig till den stora staden Göteborg. Delvis inspirerade av medlemmarna i Psychotic Youth och William som kommer ifrån samma trakter. Det nya Norrland finns i storstäderna!
Dish hette egentligen Current Culture från första början, men namnet var för komplicerat och trummisen uttalade det fel hela tiden så det fick bli Dish kort och gott.
Sångaren och gitarristen Lars Olsson är herren vi talar med och undrar varför de flyttade till just Göteborg?
— Det blev bara så! Fördelarna med att bo i en storstad som Göteborg är flera. Stan är inte som Stockholm, den lider inte av storstadskomplex. Det är lätt att knyta kontakter och man träffar kunnigt folk hela tiden. Allt från producenter och tekniker till musiker… Man utvecklas annorlunda i en större stad och utbudet är ju betydligt bättre än i norrland.

Vad tycker ni om mediautbudet?
— Ingen av oss läser Slitz! POP och Sound Affects läser vi sådär… Ett Noll Ett är en bra tidning som ingen av oss hade snubblat över tidigare, positivt! Mer rock bara!
På Söndagarna kollar vi gärna in MTV och 120 Minutes. Svensk radio blev bättre efter omläggningen. Vi lyssnar gärna på Slammer, Garage & Buskage, Hassam m.m….

Vad får er annars att hålla på med det ni gör?
— Det är så magiskt! Mindre jobbigt än att spela hockey! Man slipper bära suspensior!!!

Gruppen ligger just nu i och jobbar frenetiskt i studion, det är magi för dom som dom säger. De går in för att släppa åtta nya låtar på CD (mini-CD). De håller till i väletablerade Music A Matics studio och producent är Rune Johansson (känd från produktioner med Stillborn). Välrenommerade Henryk Lipp kommer också att ha ett finger med i spelet.
De hoppas på ett vaket skivbolag som kan ge konstnärlig frihet och hamnar gärna på småbolag som svenska Ceilidh eller West Side Fabrications.
Framtiden är dock evigt ljus enligt Lars Olsson och bandet satsar på mängder av gig och hårt turnéprogram… tror de!
Se upp för deras kommande CD och investera så länge i CDn “Lifes a joke” där de inleder med favoriten “Your mind is not even grasping into what i believe”.