CRUSH har vi skrivit om tidigare i tidningen.
De exponerades på demosidorna i förra numret och har sedan dess släppt ytterligare en kassett med tre tidstypiska poplåtar.
Jag har tidigare jämfört dom med brittisk popmusik. Ride var ett av dom mest utpräglade kännetecknen. Bristen på att kläcka egna idéer präglar i stort sett alla nya svenska popband idag. Crush är egentligen inget undantag där, men på sin senaste demokassett, som spelats in i deras hemstad Karlstad, har de gjort försök med att utveckla sitt musicerande.
I inledande låten “As i sway” maler de på i vanligt slammer-pop-stuk, inga överraskningar där. I nedtonade “Waster” där distboxen möter lena gitarrslingor och varm stämsång funkar de som bäst. Tamburinerna gör sitt och vetskapen om att de är värmlänningar gör sig icke tillkänna.
När de bryter de sönderspelade rutinackorden i sammanhanget är de på rätt spår. De gör sig också bra i låten “Fool” som börjar lugnt och överrumplas av distade gitarrer som senare avlöses i mjuk stämsång. De blottar emellanåt sin själ och just då känns det som mest intressant och det blir roligare att lyssna. Nånstans tycker jag mig höra lite klockspel… …xylofon eller vad man nu kallar det för…
Se upp för nytt låtmaterial och en singel!