Linköpingsbandet CLOUDBERRY JAM hade inga större problem att hitta på sitt gruppnamn.
Sångaren och gitarristen Jörgen Wärnström satt och spanade in menyn på en chinarestaurang och fäste blicken vi den engelska översättningen på hjortronsylt.
Det lätt gott och klingade bra enligt Jörgen…

De flesta i gruppen har också norrländskt ursprung och de talar varmt om tjusningen med hjortronplockning på stora myrar och känslan av att befinna sig i naturen. Någonting som jag själv anser vara mycket tillfredsställande emellanåt.

Sedan starten i Oktober 1991 har det gått spikrakt framåt och de har utökats till sex medlemmar. De har avverkat spelningar från Umeå i norr till sin hemstad Linköping i söder och nu väntar mer gig till hösten.
Gruppen släppte tidigare i år sin debut-CD, “La la la” på det lilla Umeåbolaget North Of No South.

De lägger energin i gitarrerna och de har dessutom tre glada gitarrister i bandet. Enda damen i gruppen är Jennie Medin som nynnar och sjunger vackert och förgyller soundet med sin stora röst. Hon får god hjälp av herrarna i bandet…
I popverkstan i deras hemstad repar de i samma lokal som de förutnämnda Jenkins Ear och det verkar fungera bra. Jenkins Ear lånar också gruppens prylar… Inga konsekvenser ännu???

De nämner gärna influenser som engelska Swerwedriver och Dinosaur Jr. Så mycket av detta låter det dock inte. De är betydligt snällare i sitt sound, popnerven är markant hörbar och det är friskt på något sätt. De är som bäst när de tar i och river lite extra på instrumenten. En behållning är att de plockar in en orgel i flera av sina låtar.

Gruppens debut-CD bjuder i övrigt på fem glada poplåtar och till hösten ska ett helt album med glada poplåtar dyka upp. Det sägs dock att de satsar på mer effekter i musiken, man kan ju undra över vilken typ av effekter det blir…