SUZIE BEATS THEM ALL är INTE kända på grund av dess meritlista där vi finner Nisse Wohlrabe från Lädernunnan och Freddie Wadling från Cortex, Blue For Two och bland annat Lädernunnan. I gruppen återfinns också kultbandet Stoodes frontfigur, Deep Torkel på sång. Nej, detta band har skapat rubriker i kvällstidningarnas löpsedlar av helt andra anledningar än de vi nämnt…
“Samlag med publiken på scenen!” och polisuttalanden som “Det här är det värsta vi hört talas om!”.
Rocktidningarna och diverse fanzines citerade kvällstidningarna ordagrant och myten var född.
Tyvärr så verkar inte denna “hype” räcka för skivan har endast sålt i blyga 300 exemplar.
“The King Is Back — Deep Torkel — The Nightmare Returns”, som skivan heter, är kanske inte det mest revolutionerande som gjorts. Det räcker liksom inte med att man har spelat in La Camillas telefonsvarare och att Pelle Almgren sjunger duett på “Elevator boy”. Frånsett vissa låtstölder ifrån Leather Nun och Iggy Pop så är i alla fall skivan kul.
Visst kan vissa saker kännas smått pinsamma, men låtar som “Scream of life”, “Going down to dirt” och redan nämnda “Elevator boy” håller musikaliskt.
Saken är väl den att bandet aldrig sett sig själva som något seriöst, utan mer som en kul grej.
Jag var på gruppens debutspelning på Underground i Stockholm och visst var det kul. Deep Torkel kommer ut vinglande på högklackade skor och gör allt för att efterlikna “idolen” Iggy Pop! Alla har väl hört talas om dom klassiska Stooges-gigen, nu gällde det bara att gå tre gånger längre, ÄCKLA ALLA SÅ MYCKET SOM TÄNKAS KAN!!!
Torkel vrålar, fräser, gapar och smeker grabbarna i publiken på de mest förbjudna områdena. Vissa i publiken blir vansinniga och undrar vad det är för skräp som dom har betalt för. Själv står jag bara och njuter, inte för att det låter bra, utan för att de är så vansinniga och totalt otroliga.
Porrshower är enligt svensk lag förbjudet sen 1982, detta gör bara Deep Torkel fingret åt, precis som allt annat som inte passar honom. Några samlag på scen som tidningarna skrev om var det knappast, däremot gick en ur publiken upp på scen och hade oralsex med en av stripporna. Den andra strippan låg redan halvvägs ute i publiken där det var allmänt kladdparty. Vissa av medlemmarna gjorde några halvhjärtade försök till samlag innan det var dags för avslutning. Deep Torkel tog till sist fram en brandspruta och sprutade ner hela scenen med en massa kolsyresnö.
Några veckor senare när bandet gjorde en efterlängtad “comeback” på samma ställe, blev någon så upprörd att han slog en flaska i huvudet på Deep Torkel.
Några liknande spelningar i framtiden lär nog dröja, Deep Torkel (Knutsson f.ö.) uppträdde veckan efter den andra spelningen under namnet “DEN SVENSKA SYNDEN”, där han ensam på scenen talade om hur jävligt han kände det eftersom han inte fick visa kuken på scen längre. Bandets scenshow har förövrigt fallit under allmänt åtal. Även om ingen privatperson har gjort någon anmälan, så är sedlighetsroteln skyldiga att granska ärendet.
Tycka vad man vill om detta band, men även om jag gillar den första plattan, och att dom har en ny på gång som ska slå allt dom gjort tidigare, så lär de nog aldrig bli något “skivband”.
Det dom gör är teater, och samtidigt som dom ger alla dessa nymoralister en känga i pannbenet, så gör dom alternativ till både Dramaten och Stadsteatern, fast på flera sätt roligare.