På ett knarkrejv i närheten av Gärdet genomförde det nya technobandet SubCode sin första spelning. Medlemmarna gick lös på sina ljudgeneratorer från första stund. Konserten var totalt brain exbanding. Publiken som bestod av en blandning mellan Stone Roses-fans och bodybuilders pogade sanslöst hela tiden.

Asklantig samplingsprogrammering

Bandets ledargestalt, den oefterhärmlige Yonas “RUBIK” Wikstrom, stenhög på E, lyckades med att programmera in fel samplingskod 4 (!) ggr på raken. Som vanligt omgiven av en hög beundrande tonårsflickor brydde sig den coole Yonas inte ett skit. “Brudarna kan ändå inte skilja på en drummaskin och datan, haha”, lär den mytomspunne legenden vid ett tillfälle ha sagt.

Nytt stjärnskott

Det nya stjärnskottet Dino “THE ELEVATOR” Andersson knattrade parametrar på sin AMIGA utan avbrott. Sällan har väl en mer fingerfärdig datadiscjockey skådats. På det efterföljande rejvet där ELEVATOR discjockeyade hördes en rejvunge säga med beundran i rösten: “Han spelar Stone Roses cause I’m stoned”. Bättre betyg kan väl knappast någon technostjärna få.

Varése on drugs

Den koole pojken K. sprejade under tiden oavbrutet publiken med ljud från en ordentligt plågad gammal monosynt. På det hela taget lät det mesta som skämda frukter ur en drogad Varéses hjärna. Med andra ord svinbra! Vi som var där är lyckliga att ha fått bevista födelsen av den senaste av alla musikformer. Fluddertechno! Tack, SubCode. Tack.