Man hör alltmer talas om grupper från Skåne och på senaste tiden har vi hört talas om grupper som Eggstone, The Girls och bland annat Beagle. SCENTS är bandet som kommer att infinna sig i den skaran band tack vare senaste kontraktet med MNWs SNAP Records.
Scents håller sig inom ramen “traditionell” gitarrpop, de spelar med andra ord trallvänlig musik med en enkel melodi i grunden. Vid mitt första möte med bandet i samband med deras demokassett, “Astral days” så slogs jag av vissa likheter som fanns hos de tidiga skotska Postcard-banden (Kultpopetikett från Skottland i början på 80-talet) som Orange Juice och bland andra Josef K. Å andra sidan så är det också lätt att dra paralleller med nyare förmågor som Go-Betweens och exempelvis House Of Love. Enligt Mikael Böss i bandet så finns stark sympati hos de nämnda grupperna. Just skotsk pop.
För att återgå till deras demokassett, som lyser i orange med en charmigt tecknad rymdfarkost på väg ut i universum, så attackeras man genast av en pophit! Kassetten inleds med låten “Oldsmobile (was not looking left)” som är ren ock skär trallpop.
Resten av kassetten bjuder på smart pop med smått roliga texter som “Herman the German” och “Your favourite records”.
Scents är kort och gott de lyckliga pop-pojkarna från Skåne.