FLOWERHAPPY med Bengt Persson i förgrunden har gentemot de flesta nya svenska popgängen en något mer berättande bakgrund. Bengt har själv ett förflutet i punken och röjde i sin vilda ungdom till Sex Pistols och Clash när det begav sig som mest.
Bengt berättar:
— Det var bra länge sedan det började i Kristianstad. Jag återfanns i en rad olika konstellationer däribland mitt första band Bondage Boys som senare följdes av Berlin brigaden kort därpå. Vi spelade bara snabbare och snabbare punk och kallade oss senare för Hela Satsen På Magen och bytte igen till Slakt i Singapore!!!
Vi ägnade oss åt att slakta gulliga visor som “Blinka lilla stjärna” och “Gubben Noak” på frittval-timmarna i plugget. Och detta gjorde våra lärare mer eller mindre vansinniga. Jag minns en gång att vår musiklärare dök upp full till en lektion och skällde ut oss med att vi aldrig skulle lära oss att spela gitarr. Han var helt enkelt frustrerad över att vi bara röjde… De andra i klassen var inne på bok nr. 3 medan vi, jag och min nuvarande medmusiker Jonas bara var halvt igenom bok nr. 1.
Är då punken en bra grogrund idag när ni spelar vanlig pop?
— Ja, självklart! Utan punken hade vi nog aldrig börjat att spela. Vi har lärt oss att bra låtar oftast bara består av tre till fem ackord medans resten är mest utsmyckning.
På senare år har vi lyssnat mycket på musik som The Church, Cure och tidiga U2. de bästa punkgängen tyckte vi var Sex pistols och Clash följt av de poppigare Buzzcocks och The Jam.
Gränsfallet mellan punk och pop blev för oss alltmer suddigt och vi var blev med tiden ett renodlat popband.

Och hur ser ni på ny musik?
— Tänker du på Manchestersoundet? I så fall vet jag inte, vi har nog samma inspirationskällor som många av de banden. Jag uppskattar det som finns på Creation-etiketten och mycket av den nya dansmusiken.

Flowerhappy har nog framtiden för sig med ett tankesätt som just det vi pratat om och idag är ju det inte speciellt unikt i Sverige. Bengt planerar att starta en egen skivetikett och ge ut en CD-singel framöver, först och främst med Flowerhappy.
— Vi har många idéer och sampling är längre ingenting främmande för oss.