I Stockholm hittar vi BABY LEMONADE som bland annat producerat en tre-låtars demokassett med mysig engelskinfluerad gitarrpop. De är fyra killar i 20-årsåldern med musikaliska rötter i 60-talspop och ny indiemusik. Gruppen skulle också mycket väl kunna vara ett nytt typiskt engelskt indieband, huserande på något av de små entusiastiska bolagen typ Sarah records. Men den geografiska skillnaden är som vanligt ett stopptecken och vi vet ju att det inte lämnas någon plats för kreativa småbolag även om vi ser ett och annat prov på det.
Gruppens demokassett är i en klass för sig, det finns brister, men samtidigt övervägs detta av den charm som speglas i låtarna. Balladen “Walking with you” är oskuldsfull “hållahanden-pop” med små flirtar i form av smeksam wah-wah-gitarr och mjuk sång.
Trummisen Per Wollbrand i bandet tillägger att de är svaga för popballader med att de gärna rockar lös ibland. Ett exempel på detta är deras version av Roky Ericksons “You’re gonna miss me”.
Helhetsintrycket är positivt och jämförelserna med England är inget som bandet skäms över. Förebilderna finns främst där men även i nya amerikanska gitarrband som Dinosaur Jr och Sonic Youth.