Efter 3 singlar kommer nu SEX SEX SEX med sin debut-LP “CHAOS IN CANCERLAND”.
SEX SEX SEX är ett 3-mannaband från Stockholm bestående av Jorma Jern – sång, Claes Damberg – gitarr och Jan Lundberg – synth.
Gruppen bildades våren 1986 och har under dessa 3 år utvecklat en ganska personlig stil.
Man kan textmässigt dra vissa paralleller med grupper som: Cramps, Misfits och Alien Sex Fiend.
SEX SEX SEX är absolut ett liveband.

Tre killar från Stockholm där en krattar löv och kör sop-pråm i Stockholms skärgård, den andra jobbar på Posten och den tredje har inte gjort ett hederligt handtag sedan 1986 — han arrangerar mest fester… Resultatet av detta och lite till är SEX SEX SEX.

Stockholmsbandet SEX SEX SEX är kort och konsist uttalat ett “Goreband”. Du som inte ens hört talas om benämningen “Gore” undrar säkert vad det står för. “Splatter-effects” är ett annat mer direkt svar på vad det handlar om, men för att uttrycka det ännu mer rakt så snackar vi alltså om blod och skräck. På bandets debutplatta “Chaos in cancerland” möts vi av låttitlar som “Drop dead”, “Sex suicide”, “Son of a jackal” och “Graverobber rock”, ingen flirt med det ljuva livet där alltså. SEX SEX SEX värld är mörk och desperat fylld av inspirationskällor från skräckfilmer, häxor, onda andar och demoner. Deras bild på livet är minst sagt pervers!

Vad finns det då för skäl att skriva om ett band som SEX SEX SEX? Ja, något fick mej att bli intresserad och största skälet är förmodligen deras debut-LP som är fräck, tung och rätt så välproducerad (inte direkt vanligt för ett svenskt punk/trashrockband). Deras musik ligger nära grupper som Misfits och bland andra Sisters Of Mercy. Men där Misfits vräker på med sin surftrashpunkhardcore fläskar Sex Sex Sex på med syntar och underfundiga ljud från diverse filmer, och där Sisters Of Mercy låter för mycket kommersiell pop (tänker på hits som “This corrossion”) manglar Sex Sex Sex på med skrikande gitarrer i punktempo. Jag blev lite förvånad när jag hörde bandets version av Black Flags punkklassiker “Gimme gimme gimme” ja, det trodde jag alltså… låten heter i själva verket “Head”, men är skrämmande lik Black Flags, fräckt där!!

Är då bandet själva nöjda med debut-LP’n?
— Ja, vi är nöjda med plattan med tanke på att materialet sträcker sig över hela fyra år, fast ett par kompositioner skulle vi velat ha mixat om innan den släpptes. Men det strulade till sig där.

Hur sköter ni distributionen av plattan?
— Vårt distributionsbolag, Pet Sounds gjorde utskicken på våra första singlar och det gjorde dom väl inte direkt så bra så därför sköter vi de flesta utskicken själva nu. Vi förhandlar dessutom med Musikdistribution (MD) som har distribution över hela Skandinavien.

Era live-spelningar sägs vara riktigt vilda?
— Ja det är ofta röj! Ibland alldeles för jävligt förbannat röjigt. Svett, blod, glassplitter, slagsmål och knäckta revben. Det slutar oftast med att någon hamnar på sjukhus…

Beskriv lite mer?
— Det kan liknas vid ett vansinnigt fältslag för vi hinner knappt äntra scenen innan det börjar regna stolar och saker. Publiken är alltid en viktig del av scenshowen. Atmosfären är oftast allt annat än vänlig så det kan vara en hälsorisk att vistas för nära scenen.

Ni har gjort en video också?
— Ja, den är inspelad förra året och tyvärr med “Super-VHS”-teknik. Vi var helt inställda på att skicka den till MTV, men dom och alla andra TV-stationer “kräver” “Betacam”, en helt annan betydligt dyrare teknik. Men vi släpper snart en live-video som vi kommer att ge ut lite varstans.

Ni är fascinerade av skräckfilmer och liknande, vad skulle ni vilja tipsa läsarna om för skräckprodukter?
— Vi gillar författare som Stephen King, Kathy Acker och Peter Straub. Vi läser med upphetsning tidningar som “Gorezone” och “Fangoria”, men vi studerar hellre bilderna i dom. Framförallt får vi inspiration från “splatter-filmer” som “The Texas Chainsaw massacre” och “Evil dead”. Annat bra är “Scarface” och “Cannibal holocaust”, zombiefilmer i alla kategorier…

Ni är tatuerade…
— Vårt mål här i livet är att skaffa oss fler än Henry Rollins!!!

Några konkreta framtidsplaner?
— Vi jobbar på en Mini-LP som ska komma i år, eventuellt i höst men vår ekonomi är botten just nu så vi har lite problem med studiopengar. Vi kommer däremot att hålla oss i form med en del spelningar nu i vår.

Kontakta bandet på adressen: SEX SEX SEX CANNIBAL CLUB c/o Damberg, Sveavägen 117, 113 49 STOCKHOLM