VIV AKAULDREN från Detroits tunga gator har efter års pulande i studion släppt sin tredje LP kallad “Vivians fountain” (Resonace records). Den är inspelad i Tyskland under deras Europaturné förra hösten och det intressanta med det här bandet är bakgrunden och hur de blev just VIV AKAULDREN, bara namnet har sin långa historia.
De har bland annat jobbat ihop i studion tillsammans med den legendariske producenten Danny Dallas som på 60-talet jobbade med Detroits bästa band, däribland MC 5.
“Vivians fountain” är en nästan retfull platta, lite skrattretande och svårgriplig… Det är psykedeliskt, experimentellt, progressivt och samtidigt hypnotiskt… Det är en spännande resa man följer med på när man lyssnar på plattan, här finns den härligt poppiga “Mangnolia”, den fruktat råa och psykedeliska “Timetable” som får mig att tänka på Doors i ett möte med Sex Pistols, så fortsätter det igenom plattan, inga gränser att dra och det är rätt spännande att följa med på deras tripp…
(Resonace rec., PO box 213, 1740 AX SCHAGEN, HOLLAND)

PURE MANIA från Söderhamn rider på sina senaste framgångar i Norge under deras besök i Kongsvinger där de spelade inför en mycket hängiven skara på ett par hundra personer (mycket girls too!!!). Bakom mixerbordet fanns Norges bästa tekniker (sägs så!) och ljudet var perfekt enligt bandet och alla andra. Nu väntar en mini-turné med bl.a. Oslo på schemat och en förväntansfull skara nya fans från Norge. Ingen har väl undgått bandets nya singel där de har gjort en slaktarversion av ROXETTES “The look”, bättre än så kan inte låten bli! Vad säger Gessle och Fredriksson??? Starka planer på en ny LP finns också (deras tredje på 4 år)

FULL METAL JACKETZ jobbar just nu på en LP och den är till skillnad från deras debutsingel på engelska.
Sättningen är: Jens på sång tidigare medlem i legendariska GBG Punx, TroubleMakers och Tatuerade Snutkukar, Crippa på bas tidigare i Attentat och GBG Punx m.fl., Sixten – gitarr också från GBG Punx och till sist Martin H:Son på trummar även han tidigare medlem i TroubleMakers och även Sune Studs och Grönlandsrockarna. Man kan säga att FULL METAL JACKETZ är fortsättningen på tidiga GBG Punx, i början av sin korta karriär så körde de nästan uteslutande gamla GBG Punx-låtar varvade med Ramones-klassiker… Se upp!!!

THEE HYPNOTICS gamla trummis har ersatts av Phil Smith, en lång och ståtlig trummis som roat sig mycket med att banka ner skinheads de senaste åren… han är Kanadensare också… ja dom är ju rätt tuffa i hockey-rinkarna… Gretzky!! Ja och när vi ändå snackar om THEE HYPNOTICS så måste jag ju nämna deras nya kanon-LP “Come down heavy”… It’s the Prophets Of Energy…

Många Stockholmare missade tyvärr spelningen på CITYHALLEN Fredagen den 25 Maj (Mitt i Kristi Himmelfärdshelgen), då stod Simrishamsbandet INTERMISSION på scenen och avverkade en utmärkt 2-sets-spelning inför en lite men entusiastisk publikskara.
INTERMISSION släppte för cirka 1 år sedan en av de bästa svenska popsinglarna jag har hört, “Consolation” (HSM). Singeln släpptes först ut som promotionskiva men trycktes senare upp i en större upplaga eftersom det fanns efterfrågan på singeln. I höstas kom så deras debut-LP “Skywalk” som jag berömt i förra numret av Ett Noll Ett, och jag nämner gärna än en gång att det är en stark svensk LP-debut med utmärkt gitarrock… jag rekommenderar den varmt.
Spelningen på Cityhallen var också så bra som jag hade väntat mig, och jag har alltid försökt intala mig själv att man inte ska ha några förväntningar på något som man tror blir skitbra eller kanske skitkul osv… Med inledande låten “Consolation” avverkade bandet ett 20-tal låtar och däribland ett par nya låtar. I Augusti så gästar de också Malmöfestivalen den 10 och därefter Hultsfredsfestivalen den 11, mycket på en gång där…
Personligen så besöker jag Hultsfredsfestivalen och ser fram emot en minst lika bra spelnig som sist, där får dessa sjyssta killar kanske den uppmärksamhet de är välförtjänta av genom massmedia… Ride on!!!
Kontakta HSM Musik AB, Box 1122, 221 04 LUND, Tel: 046-14 97 75 eller slå en signal till Lars Yngve i bandet: 0414-161 06 eller Thomas Westford 0414-107 38