Bommen Bandstand vol. 1
Så har det då kommit en riktigt bra samlings-LP med svensk rock. Och mannen bakom projektet är Sveriges egen John Peel, “Bommen”-redaktören Lars Aldman. På denna utmärkta platta har det samlats tio unga grupper från landets alla tänkbara platser (och otänkbara). Och alltihopa är samlat demokassettsmaterial från radions Bommen som anlänt till programmet. Det är också vårt avlånga lands mest intressanta och nyskapande band som medverkar på plattan. Vi möts av Soul Patrol, Nevskij Prospekt, Laser Jesus, Jerker Green, Crew Of Corps m.fl.
Ser fram emot volym 2…

Den nya sjyssta rocktidningen Base One (B1) med Mats Lundgren (före detta Schlager/Slitz) som flitig redaktör har precis utkommit med sitt andra nummer. Jag tyckte nog att nummer 1 var i tunnaste laget, men det bekymrade tydligen inte läsarna, första numret av Base One sålde över förväntan enligt Mats Lundgren, responsen var kort och gott fantastisk… och detta har förstås uppmuntrat Mats & Co.
Jag tycker att det är uppmuntrande för oss alla för nu har vi äntligen en svensk rocktidning med gott om råg i ryggen och som kan öppna många nya kanaler inom svenskt musikliv… alltså heja Base One…
Base One nummer 2 innehåller bland annat en intervju med Matt Johnson och The The gjord av Dave Henderson från Engelska Offbeat. I övrigt finner vi intressanta inslag med In The Collonades, Henry Rollins, Chainsaw Zombies, Philip, Boa & The Voodoo Club och en artikel om Nick Caves medverkan i dramadokumentären “Ghosts of the civil dead”.
I redaktionsstallet finner vi också bra folk som, Stefan Malmqvist (SvD), Niklas Vahlberg från Nomads och bland andra Christel Nyqvist.
Base One, Box 4036, 102 61 STOCKHOLM

Pedac Moped

Halmstads mopedrockare, Pedaç Moped, är på gång med en 6-låtars maxi kallad “Wash your slobby hair girl”. Gruppen står själva för utgivningen precis som med singeln “Motorbike” som släpptes förra året och som i skrivande stund sålt i ca. 400 exemplar.

I Halmstad återfinns också Terror Pop som varit aktiva Ben 1980 men aldrig släppt något på vinyl. Nu verkar det trots allt som att skivbolaget WEA nappat på gruppen, och detta innebär förmodligen en skiva och det har vi väntat länge på…

När vi ändå är inne på Halmstad så bör vi nog också nämna lite om stadens garagemonster The Undertakers, numera under namnet Cashflag. The Undertakers släppte en beryktat stark mini-LP på USA-etiketten Midnight records för ett antal år sedan och de medverkade också på Ett Noll Ett’s samlingskassett “The Moon has blown up” 1986. Det går nu starka rykten om att bandet ska fortsätta igen sen en tids tystnad.

Ett nytt intressant Stockholmsband har bildats med folk från tidigare grupper som Crimson Shadows och Stomachmouths, bandets aktuella namn är ZONK. Om det blir något i vinyl vet vi ännu inte men de har chockerat Stockholmarna live ett par gånger med sin sent-60-tals-besläktade rock i gränslandet Hawkwind och Black Sabbath.

Korova Milkbar

Korova Milkbar från Stockholm släppte sin debutplatta “Super sonic death trip” för en tid sedan helt på egen hand så att säga, utan något skivkontrakt i ryggen. Nu meddelar bandet att en ny platta är på gång redan till hösten kallad “Jesus on rollerskates” och i samband med lanseringen planeras en video.
Läs mer om bandet i tidningen längre fram.