A Major Statement är resultatet av vad som varit den kanske största musikaliska våg någonsin i Luleås historia. Under sommaren och hösten 1988 har det dykt upp mängder av nya och spännande band. Stolta, självsäkra och målmedvetna har de krypt upp ur sina hålor och ut i dagsljuset för att kräva den uppmärksamhet de förtjänar.
A Major Statement är alltså Luleås första samlingsplatta med underground-band. Vi får möta grupper som Jennifers (naiva 70-tals romantiker, psykedelia för neurotiska 12 åringar), Kate and Allie (som att krocka en Volvo på färjan mellan Liverpool och Boston), Mary-Go-Round (P.O.P. = pretentiöst och poänglöst) och bl.a. Action Comics (som att ragla i ett allt annat än nyktert tillstånd över den hårt trafikerade motorvägen och komma över ett stycke…), dessa band och några till samlades på Luleås eget rockpalats “Spegeln” och fick ihop ett gäng live-låtar till denna platta.
Plattan är intressant tack vare ovannämnda band och utgör som sagt ett viktigt musikaliskt skede i Luleå. Nu återstår det att se om det blir något mer…
Zerre, Storgatan 13, 951 31 LULEÅ / 0920-124 24