PSYCHOTIC YOUTH
Anything for a thrill
LP
(Garageland records)

Psychotic Youth finns fortfarande men numera i Göteborg. Detta före detta norrländska band med sina rötter i Härnösand har alltså begett sig till Götet för att producera rock’n’roll.
Det känns fördelaktigt det där med flyttningen för deras debut-LP visar att Psychotic Youth hade behov av lite storstadsliv. Låtarna känns hetare och produktionen är bättre. Psychotic Youth brakar lös och kör rakt på utan gränser och det gillar jag.
Det här är också en av de sjysstare svenska LP’s jag hört på ett bra tag. Och jag måste säga att Jörgen Westman förgrundsfigur i gruppen är en begåvning av egen kaliber, det finns faktiskt inte en dålig låt på hela plattan. Låtarna är perfekt komponerade med refränger som sitter direkt.
Låten “I want you” påminner lite om MC5’s “Kick out the jams” och svagheten för Roky Erickson gör inte saken sämre, versionen av “I have always been here before” är klart sjysst.
Ska vi kalla Psychotic Youth för Sveriges svar på The Fuzztones???? Eller… näää Psychotic Youth är Psychotic Youth och det är inte så jäkla dumt… Se fram emot intervju i nästa Ett Noll Ett.