1979 körde dom igång som en antipopgrupp, bildades i den lilla industristaden Örnsköldsvik (Ni vet dasspapper osv.). Denna antipopgrupp bestod av fem energiska själar som med tiden insåg att Amerikansk västkustrock var det rätta för dom.
Nu närmare sju år senare har de en singel bestående av urball garagerock bakom sig, ett fräscht skivkontrakt på det Engelska skivbolaget What Goes On som kommer att resultera i en mini-LP.
PUBLIC VEIN var namnet och dom älskar: Wårby sockerdricka, bratwurst, Bo Diddley, Kalle Sändare, knappdragspel, Dr. Special, Standells, Oknytna pikdojjor, snälla och trevliga medmänniskor och sist men icke minst… ROCK’N’ROLL!!!

Så, Public Vein, när får man se er drälla omkring i en turnébuss full med groupies och bardisk?
— Vår första trummis hade stora matsmältningsproblem och just därför har vi inte drällt omkring i någon turnébuss. MEN nu har problemet löst sig då han slutat lira, sålt trummorna och köpt raggarbil.
Vår nuvarande trummis W. Pop är en redig och hyvens karl, så nu blir det fart på oss igen.

Historiens värsta röjare?
— Adolf Hitler, (Ska man verkligen “printa” det? /Red.)

Vad förknippar ni med mys-pys musik?
— Vi gissar på Eva Dahlgren…

Var av alla ställen skulle ni vilja riva av en spelning?
— Skara Sommarland och om möjligt som kompband till Anna Book.

Har ni något nytt på gång förutom er MP på What Goes On?
— Ja, vi kommer att medverka på en samlingsplatta från Frankrike om en tid. Och så blir vi ju med på “The moon has blown up” (Ute nu).

Favoritband?
— TDK, Maxell UD, Happy Tape (eh… njaej nu var det ju inte riktigt så jag menade.)
Okey då!!!
Mamas & The Papas, Standells, Bo Diddley, Dr. Special, Bratwurst och så vidare…

Till sist några fina ord till läsarna?
— Ja, det hände sig så att en gång när vi skulle “repa” klockan halv sju, kom ingen av oss förrns tjugo i sju. (märkligt…?) När Josse knäppte på sin gitarrförstärkare lyste INTE kontrollampan… vi kollade säkringarna och fann då att den var trasig. Det första som slog oss då var: Finns GUD? Vad kom först… hönan eller ägget? Vem var Jesus??? Var finns Tore???