Ja så var det dags för den ruggiga årstiden igen och det är just då allt brukar hända inom garagesvängen.

The BANGSTERS håller just på att fixa en del livematerial och kanske så får vi också ta del av detta material så småningom.

MARYLAND COOKIES singel, “Don’t lie to me/into the primitive” som har fått mycket bra kritik ska snart följas upp med ännu en vinyl, och det blir en MP släppt på RAINBOW som heter “Slash crash”.

The NOMADS har just spelat in sin kommande LP (kommer i Feb/Mars 1987) och då jag pratade med Hasse Östlund så hade dom bara spelat in ett par covers, bl.a DEL SHANNONS gamla 50-talare “Move it on over”.
Plattan som ännu inte har något namn är tänkt att innehålla 80% eget material och ett par covers. Men i väntan på LP’n så kan vi lyssna på en singel grabbarna har släppt under ett annat gruppnamn (namnet har jag tänkt hålla hemligt bättre jaktlycka så), och där har de spelat in ett par covers, “This ain’t the summer of love” (Blue Oyster Cult) och “Out of the frying pan and into the fire” (Captain Beefheart), singeln är dumt nog utgiven på deras vanliga bolag AMIGO, så att fatta vilka som lirar blir inte svårt för den som hittar singeln…

Alla som sitter och väntar på STOMACHMOUTHS LP “Something weird” får vänta till framåt månadsskiftet men som förhandstips så kan jag väl säga att den är en blandning av deras helt vansinniga “Wild trip” singel och den något mer avslagna EP’n “I’m going away”.

The SHOUTLESS nya MP är trots allt ute och den går under namnet “Bowery at midnight”, tyvärr så måste jag säga att jag blev djupt besviken. Bland dom åtta låtarna (enbart egna låtar) så fann jag bara tre låtar som kändes i benmärgen. “Do the eye” har ett våldsamt tryck, helt i MC5’s anda, sen har vi “I tell you who you are”, en snygg slamrig poptrudelutt, nästan i samma klass som deras klassiker “Insane” (första singeln). Därefter bjuds det på “Eat some food”, jag antar att den tilltalar mig för den annorlunda sången, låg tillbakadragen och cool och även det här en slamrig poptrudelutt.
Om man jämför deras förra MP “Out of reach” så märker man hur den fick oförtjänt dålig kritik då den släpptes. Bredvid den här nya så lyser den med sin rätta glans. Ett spår till kan vi nämna, “Graveyard stomp”, en slamrig rockabilly där man kan ana en lekfullhet som jag tycker saknas på de övriga spåren, allt för slamrigt och otydlig sång för min del.

Norrlands stoltheter PSYCHOTIC YOUTH MP har även den kommit, den går under namnet “faster, faster” och ligger på RAINBOW music. Det är en tio låtars MP och utan att skryta så kan jag påstå att ni kan spola ner EP’n i toaletten och flippa ut i våldsam garage/punk så att grannarna flyr och fingrarna spyr!

En kommande MP med The SINNERS på CLOSER RECORDS kan vi nog vänta oss inom kort och The CREEPS släpper troligen en singel kring början på året (1987).

Om ni vill ha mera information om svensk garage så köp STRAIGHT FROM THE GROOVEYARD No. 3 som kommer i början på nästa år och som även innehåller en fri FUZZTONES flexi!!! Skicka 25:- till: Jörgen Westman, Liavägen 1, 870 20 SANDÖVERKEN, men du ha inte för bråttom med beställningen, förseningar blir det med all sannolikhet.
KEEP ROCKIN’N’REELIN & HANGING IN CEALIN!

Lite mer nytt på garagefronten är bl.a en LP ute från Halmstads trash/garagegäng PUSSY GALORE kallad “Groovy hate fuck” en singel från The HIJACKERS på SUPER STUFF Records.

Det kan också sägas att Lasse bryter ur från STOMACHMOUTHS och kör igång med en egen samling med folk från bl.a HIGH SPEED 5 och CRIMSON SHADOWS.

LOLLIPOPS redaktionen kör igång med kassettutgivningar och vi kan i framtiden vänta inspelningar, med STOMACHMOUTHS, THE CREEPS och LÄDERNUNNAN.