Hos pojkarna i Beat Im Keller finner man en rolig blandning av influenser och favoritplattor, allt från The Byrds tidiga sextiotals pop till modernare tongångar som Joy Division och The Jesus & Mary Chain.
Beat Im Keller är från Halmstad och har funnits i ett par år nu.
Från underjorden i Halmstad känner vi ju till de två numera upplösta kultbanden No (Md) och Vicious Visions.
Över till pojkarna i källaren…

Vad betyder Beat Im Keller?
— Namnet är tyskt och betyder ordagrant “pop i källaren” eller “rock i underjorden” om man så vill.

Så ni känner er som ett garageband?
— Yes, vi är ett garageband inget snack om saken vi har det ordet att tacka för mycket. Garagetrenden är död och banden som troget fortsätter lever vidare.

Vem är Jean Lundén?
— Inte en person utan en grupp som kallade sig för “Jean Lundéns orkester”. En sextiotals grupp från Halmstad som dessutom släppte ett par singlar. Hjältarna var Tages och Jean Lundéns.

Men Halmstads rockliv idag hur är det?
— Det finns tyvärr inga riktiga ställen för lokala band som i de flesta andra svenska städer är det Folkets hus och mindre trivsellokaler där spelningar och replokaler sker. Vi trivs ändå och grupperna håller samman och utbyter råd och övrigt intressant.
UNDERTAKERS, DEAD FLOWERS, PUSSY GALORE, TERROR POP och SABOTAGE 81 m.fl finns fortfarande och håller stan vid liv. Vi håller ihop och skapar rock’n roll.

Alltså ni kör med spetsiga “dojjor” och svarta “paltor”??
— Alltså, vi försökte med blommiga skjortor och allt det där, men “pallade” inte riktigt att leva upp till det, det är inte lätt att leva upp till myten å va en riktig rockare minsann.

Covers?
— Vi spelar bara eget material, covers står vi inte ut med att köra.

Nämn några av era egna?
— Några “oldies” man kan nämna är “Das Kaiserbeat”, “Saturday night”, “Garbage man” (dancefloor remix).
Nya hits med oss är; “Cops are killing me”, “My long hair”, “Bad guys” (Out to get you bad), “Motorbike” och “Tought guys don’t dance”.

Vad handlar er låt “Teenage Frankenstein” om?
— Kärlek, kärlek.

På tal om Beatles, dom började ju med covers?
— Visst, i början av sin karriär stod de på klubbar i bl.a Hamburg och lirade i åtta timmar om dagen, klart att dom var tvungna att köra covers.
Men självmedvetna som de var började dom skriva egna låtar tidigt.

Några fina ord till läsarna?
— Beat Im Keller säger ja till sex, men nej till snusk.

BEAT IM KELLER medverkar dessutom på Ett Noll Ett’s samlingskassett “The Moon has blown up” med tre av deras låtar. (se info. och adress i tidningen)