ZEB & THE FAST ONES bildades våren 1983 och bestod av fyra energiska pojkar, Zeb, Martin, Bumba och Lärm. Alla kom fram till att en skiva skulle göras, och det resulterade till en singel som släpptes före Jul samma år. Bandets största chans visade sig bli som förband åt Brittiska Peter & the test tube babies under vår 1984 i Jönköping. Innan den spelningen ägde rum var bandet ner i Bosses studio för ytterligare en inspelning, denna kommer att snart bli ännu en singel. Den femte medlemmen “Finken” kom som ny medlem redan efter deras första skiva. Han spelar numera kompgitarr.
Zeb i bandet var villig att berätta mer om dessa intressanta pojkar.
Om man heter Zeb & the fast ones bör man väl anta att ni spelar på och snabb rock, vad har ni att säga om detta?
— Namnet står inte för något speciellt. Innan vi bildades spelade några av oss i punkbandet Zeb & the ands. Vi anser själva att vi lirar snabb och ösig musik.
Några åsikter om dagens utbud av rårock i Sverige?
— Vi tycker det är ganska dåligt, detta kan bero på att folk har tröttnat på ösig musik. Några ex. på bra svenska band är Cortex, Lädernunnan, Slobobans Undergång och Rolands gosskör.
Vad sker i er hemstad?
— I Linköping händer inte så mycket. Några band att hurra för är Ewing Oi o Bodyshow. En annan glädjepunkt är att många band får nya replokaler i en gammal fabrik.
Varför döper man en skiva till “Raggare beware”?
— Raggare beware är ett namn på en låt som handlar om meningslöst våld. Den är inte bara tillägnat raggare. “hårding du slår åt fel håll” (Peter Kagerland)
Er producent på den skivan var Harald Anka, vem är det?
— En god vän som hjälpte till med den insp. och gav oss goda råd.
Berätta lite om Eugen records och era förbindelser med detta bolag?
— Eugen rec. är namnet på den kille som säljer alla skivor på Eugen. Andra band som gett ut skivor där är Galler och Ewing Oi. Och vår nästa släpps även på Eugen records.
Hur går det med er Ep?
— Den är snart klar det är bara omslaget som fattas.
En lysande karriär är väl vad som står för dörren vad det gäller er?
— Nej, rockföreningarna tar inte såna band som oss längre. De som tyckte det var jättehäftigt 1979-80 har idag ändrat stil.
Läser ni några tidskrifter?
— Tyvärr inte, de flesta fanzines har med samma grupper i sina nummer.
Slutligen era planer för framtiden?
— Ännu en singel i höst vår tredje. Om någon vill kontakta oss, slå en signal på telefon: 013/125459.