Ett omskrivet band just nu är Babies från Karlskrona som för inte så länge sedan släppte sin debut singel “Tomrum”.
Bandet bildades under sommaren 1983, närmare bestämt i juli. Det blev en hel del spelningar och senare två demotaper. Det hela gick så bra till att båda kassetterna gav stort intresse hos många och inte minst hos Tommy Rander och hans skivbolag Transmission.
Han kände genast att Babies var ett sådant band som de ville satsa på, ett udda sound, stilsäkra och rutinerade, dom skriver bra texter och de har självförtroende, ja så uttrycker han sig, Tommy Rander.
Visst har dom ett eget sound och är ett givet band att satsa på för ett svenskt skivbolag.
Deras framträdanden live har blivit mycket lovordade och de flesta spelningar har skett i södra delen av landet. Jan-Erik “Eggis” Johansson som spelar bas i bandet tillägger att de är uppe i ca. 40 nu och att den 15 februari kör de igång igen och då lite längre uppåt landet bl.a så är Norrköping inbokat.
Många tidningar jämför Babies med band som Au-pairs, Police och U2.
Varför denna regel att stoppa in banden i speciella fack och sedan påstå deras musikaliska kvalifikationer?
Att däremot ge bandet sin åsikt på andra sätt är kanske svårt, men det kan gå alldeles för långt.
Kort och gott Babies har utvecklat sin egen stil på ett eget sätt.
Gitarrock på svenskt sätt med sångerskan Anneli Carlssons sensuella röst. Hon spelar gitarr i bandet och skriver också de flesta texterna, mycket bra sådana, texter som får en att tänka och sätta sig in i handlingen.
Alla i bandet är eniga om att texterna är minst lika viktiga som musiken, i övrigt är medlemmarna ganska olika som personer, men kommer ändå bra överens vilket märks i deras musik.
Fyra unga musiker, Anneli yngst, l8 år som tidigare medverkat i tjejbandet Komplex. Jan-Erik Johansson på bas, Tommy Axelsson gitarr och Rolle Lundgren på trummor har hållit på i flera år med olika lokala band. I samband med deras andra demotape blev de också uppmärksammade i radions Rockdepartementet som gjorde en intervju och körde två av deras låtar. Nu jobbas det på en LP som beräknas vara ute mars/april. Lycka till Babies…