Nu har det gått två år sedan dessa killar bildade cultpunkbandet 6-10 REDLÖS. Det hela började med att de fick lusten att börja lira sedan de varit på en spelning i Jönköping på musikföreningen Acne där ett rockband som kallade sig för Blå Fobi spelade. Då sa dom att: “Vi tyckte att det verkade så jävla skönt när vi såg hur dåliga dom var, då tyckte vi att man behöver ju inga större krav, Blå Fobi var ju så äckligt dåliga”. Så där var då anledningen till att 6-10 REDLÖS bildades. Problem uppstod förstås när det gällde pengar till deras prylar som de skulle ha, men det löste sig så småningom genom de första billiga instrument de lyckades få tag i.
Nu har de lirat ett bra tag och de hade redan fått ihop ett 20 tal låtar spelningar och bra med publik på de spelningar de avverkat.
Det gick något år innan de blev ett av Sveriges kändare punkband och det mest kända i Jönköping. De medverkade på den första samlingskassetten från Studio Otukt tapes & records i Vallentuna och därefter på samlingskassetten Kloak Skrål för inte så länge sedan. Och nu nyligt så medverkar de på ytterligare en samlingskassett från skivbolaget S och den finns redan ute i handeln för ett billigt pris. De medverkar även på PACK:s samlings kassett “Warning för Punk vol.2”.

I vinter kommer deras första singel som blir en av flera i raden planerade. Hösten 83 spelade de i bland annat: Hultsfred, Ryd, Västervik, Nässjö, Karlskrona och förstås i Jönköping med omnejd. Under vintern 84 är det konserter mest i sydliga Sverige och i Jönköping. Deras musik påminner starkt om svenska band som Ebba Grön och KSMB och det vill de gärna erkänna. Influenser finns också mycket i ’77 punkens rötter och i bland annat SEX PISTOLS och BUZZCOCKS…
Här följer nu en kort intervju som är besvarad av alla medlemmarna i höstas.

Hur kom det sig att det blev just namnet 6-10 Redlös?
— Jöjje: Vi var alla fulla den dagen då Sixten (Pungen) hade namnsdag, namnet uttalas Sixten Redlös men stavas som 6-10 Redlös.

Hur är då punklivet i Jönköping just nu?
— Det är för gott om “Ballabodenpunkare” dvs. Nitpunx, T-shirtpunx och Modepunx.

Nämn några band?
— Sex Machine / Laughing / TSB / Hospitaldöd / Gravida Anker / Maxell UD / Kattlik mfl. mfl.

Svensk punk ni gillar?
— Vi gillar framförallt Strindbergs, Imperiet, 22 För Många, Mystikens Vacuum, Lädernunnan, Asta Kask, Svea Svin o Europe.

Någon åsikt om den Brittiska punken?
— Jämfört med ’77 är den “Pure crap”.

Det här med Oi och Skinheads då?
— Skinsens flinter är ju söta och det här med Oi var ju trevligt så länge det varade.

Nämn några av era låtar?
— Olik, Kamelont, Jag vill inte bli stor, Snutpenis åt alla, Säg nåt du mfl. mfl.

Hur ser Sverige ut om 20 år?
— Ja, intressant…

Och ni själva?
— Hedda vill inte bli stor, Skorpa blir möglig, Pungen har solglasögon, hatt, nitbälte och cigarr, Jöjje är en pure Svensson med volvo, villa o husvagn + Kungen och Silvia på väggen hemma….

Vad vill ni själva kalla er för typ av band?
— Cultpunkband.

Någon speciell person ni skulle få nöjet att släppa en fiiis på? Nååå?
— Sid Vicious skulle va’ upphetsande.

Slutligen något för framtiden?
— Att vår skiva säljer bra…