Hejsan!
Mitt namn är Henrik Lindqvist. Jag har gjort alla texter i tidningen du nu läser. Att vi gör denna tidning överhuvudtaget är för att detta är vårat specialarbete. Kristofer Pasanen står för layouten.
Jag tyckte detta var ett bra sätt att ventilera ämnen som jag stött på. Också ett bra förträffligt och roligt specialarbete. Ger mig mer än att göra ett arbete om t ex civil olydnad som enbart min lärare skulle läsa. Nu får jag dela med mig av mina åsiktsartiklar och även berätta om band som jag tycker är bra. Det finns inte många ‘zines i Sverige som har attityd och åsikter och kan redogöra för dem. Allt politiskt material här är i stort sett saker som jag tycker borde uppmärksammas. Jag hör ofta anarkistiska och kommunistiska åsikter inom vår rörelse. Jag måste säga att den nyvunna entusiasmen för politik i hardcore bara ger mig en töntig känsla av falskhet. Det är inte ofta jag hör eller läser i texter eller ‘zines vad det är som behöver förändras. Alla pratar om revolution. Men mot vad. Vuxenvärlden? Vi vill förändra samhället, men vad är det som ska införas? Allvarligt talat så tror jag inte vi (hardcore/punk-världen) kan införa varken kommunism eller anarkism. Ingen är tillräckligt påläst på området, så egentligen borde inga uttalanden göras. Men det är bra att det finns.
I alla fall har jag slitit ihop materialet och hoppas att ni gillar det. Det här är antagligen det enda numret av end on end som kommer göras, så slit det med hälsan.