De har släppt plattor i Japan och USA, spelat på både Pukkelpop- och Dynamofestivalen. Europaturné är nu vad som väntar… En måndagkväll i September slog jag en signal till Micke i NO FUN AT ALL för att få svar på några frågor. Det blev en rätt rejäl intervju efter en halv timmes samtal och här har ni den!

Ni har ju just släppt er nya platta, “Out Of Bounds”, hur gick inspelningen och har ni ändrat er mycket sedan er förra platta “No Straight Angles”?
Den har nu varit ute i två veckor och vi spelade in den på samma ställe som vi spelade in “No Straight Angles”, fast nu tog vi dubbelt så lång tid på oss. Man har nött låtarna så man håller på att bli tokig. Den skiljer sig väl lite grann. Ljudmässigt så är “Out Of Bounds” mycket bättre.

“Vision” skiljer sig ju avsevärt mycket från “No Straight Angles”, vad beror det på?
För det första så är det ju inte alls samma medlemmar. Det skiljer tre medlemmar sedan dess. När “Vision” kom så var vi inte ens en riktig grupp utan det var mest på skoj. Det var mer en hobbygrej och när vi då plötsligt fick chansen att göra en skiva så var vi ju glada för det. Vi spelade in och mixade den på tre dagar, vilket är rätt så lite tid. Låtarna från “Vision” har man väl tröttnat lite på men live är de verkligen kul att spela.

Finns det många bra band i Skinnskatteberg?
Nja, 59 TIMES THE PAIN kommer också härifrån, vi delar replokal med dem. Sen finns det ett gäng unga grabbar som heter HIDE (tror jag att han sa! /Red) som spelar lite åt NOFX hållet. Ett popband som heter IN BETWEEN DAYS som är ganska bra.

Ni släppte väl en demo före “Vision”, berätta lite om den!
“Touchdown” hette den, den var väl gjord på en höft sådär. Det var inga seriösa grejer då inte, det var i stort sätt bara för att det var kul. Vi tryckte upp den i 200 exemplar och sålde dem. Demon finns på en CD nu, “Signed For Life” heter den. De har tagit bort två låtar därför att de fanns på andra utgåvor.

Vad fick er att göra om “What You Say” till en spexversion och sedan lägga den som extraspår på “No Straight Angles”.
Vi hade väl ingen direkt jättebaktanke med det utan vi ville göra något roligt. Det var ju inget seriöst det heller men den var kul att göra.

Vad får ni influenser ifrån?
När vi började spela så var vi ju otroligt inspirerade av BAD RELIGION. Man tänkte liksom, när man hade hört deras “Suffer” (som jag tycker är deras bästa /red) platta att “det är så här mitt punkband ska låta”. Men sen så har man väl börjat bli influerad av en massa annat. Det är ju inte bra att bli influerad av band som PENNYWISE och NOFX och låta som dem för då är det kört. Sen lyssnar jag på mycket gammal hårdrock, lite pop och sånt, jag försöker blanda ihop det så man får ihop sin egen “smet”. KISS är världens bästa band tycker jag (instämmer nästan! KISS RULES /red).

Har du några skivtips, kanske?
Självklart alla KISS skivor fram till “Unmasked”. JUDAS PRIEST’s “Killing Machine” köpte jag här om dan. Du kanske vill ha något nyare kanske (Jo tack det vore ju kul /red)? ABHINANDA’s nya CD singel “Neverending Well Of Bliss” tycker jag är bra! Nya MONSTER MAGNET. RANCIDS nya, “And Out Come The Wolfes” är också väldigt bra.

Hur har responsen på “Stranded”-singeln varit?
Det har varit helt okej, vi låg på den här TOPP 40 listan i 4 veckor också blev det en video på den som brukar visas lite på ZTV och sådär. Vi gjorde en video till “Beachparty” samtidigt som också visats några gånger.

Hur är det att ligga på Burning Heart Records?
Jodå, det är bara bra. I början var det ju bara en hobbygrej men nu har ju Babs (bossen på BHR /red) tre anställda och har flyttat till Örebro och satsar stenhårt på promotion. Vi känner ju honom så det är bara bra.

Ni har visst släppt “No Straight Angles” i både USA och Japan. Hur skiljer sig de utgåvorna från den svenska?
På den Japanska så är även hela “Vision”-singeln med som bonus och på den Amerikanska finns det två extralåtar, GANG GREEN-covern “Alcohol” och “Don’t Be A Pansy” (tror jag att han sa /red). Det är väl det som skiljer sig men det är nog väldigt svårt att få tag på dem. Man kan ju prova att skriva till bolagen som har givit ut dem och prova. På den japanska så skiljer det sig jättemycket från den svenska. De förstår ju ingen engelska! Den svenska versionen av “Vision” innehåller ju inga texter, så de i Japan har lyssnat och försökt ta ut texterna! De stämmer inte alls! Första gången jag läste dem nästan dog jag av skratt. De kunde väl ha ringt nerifrån Japan och frågat men nähä, så smarta är dom inte!

Hur kommer det sig att ni släppte en split med BADTOWN BOYS?
Det var så här att killen som “promotar”‘ BADTOWN BOYS i Tyskland ville att de skulle bli lite kändare i Sverige samtidigt som vi skulle komma ut lite i Tyskland. Det skulle vara som en promotionsingel men plötsligt fanns den ute i affärerna utan att vi hade fått någon. Det var rätt dåligt. De tog bara en låt från varje skiva så det är definitivt inget att slänga ut pengar på!

Hur var det att spela på Dynamofestivalen i Tyskland, hur gick den spelningen?
Det var skitkul! Folket var helt vilda! Det är ju en jättestor hårdrocksfestival men på campingen hade de en Skatepunk-scen där vi klockan tolv på dan fick spela. Det var fullt med folk, hela scenen var packad med människor. Allt folket var alltså uppe på scenen och “stagediva” från högtalarna ner på scenen, det var ett rent kaos. Vi sålde massvis med T-Shirts och skivor. Det var rätt fräckt att vara backstage med BIOHAZARD och så. Vi hade en massa klistermärke med oss så vi roade oss med att sätta dem på ryggen på folk under hela natten! Jag såg lite på DOG EAT DOG och lite andra bra band.

Vilka är Sveriges respektive världens bästa skivor?
Ska jag göra en topp fem eller något liknande (ja det går väl bra /red)? Okej, här är den utan inbördes rangordning!

  • KISS – “Rock And Roll Over”
  • DEICIDE – “Deras Första”
  • GORILLA BISCUITS – “Start Today”
  • BLACK FLAG – “Damaged”
  • BLACK SABBATH – “Volume 4”

Vad har ni för framtidsplaner?
Att komma ut och spela så mycket som möjligt. Om två veckor ska vi åka till Finland för två spelningar. Sen är det Europaturné i 4–5 veckor som gäller. Vi ska spela i Österrike, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Tyskland och eventuellt Tjeckoslovakien.

Är det mycket folk där nere i Europa som känner till er?
Ja, det verkar så! Vi var nere och spelade på “Pukkelpop” festivalen i Belgien samtidigt som HOLE och SOUNDGARDEN var där. Då fanns det 5–6000 människor där och kollade vilket är den största publik vi har haft. Jag har väldigt svårt för att sova i bussen så jag var vaken hela natten och skulle spela dagen efter, det var hårt men till sist fick man tillräckligt med energi.

Kommer ni och turnerar något i Sverige?
Vi var ju nu i helgen i Östersund och Sundsvall och spelade men, vi får se, antagligen blir det något framöver.

Nu är mina frågor slut så varsågod att avsluta på något kul vis!!!
Jag är så himla dålig på sånt. Jag fick en intervju från en snubbe i Japan idag och det var så himla jobbigt. Han ville t ex att jag skulle analysera vår musik och berätta varför vi låter så som vi gör nu istället för så som vi gjorde vid en annan tidpunkt. Att sen göra det på engelska är inte det lättaste. Men det är väl det vanliga, lyssna på skivan och ha det bra. Tack för intervjun förresten (det var så lite så, tack själv! /red).

Ja då är det bara för mig att ge Micke i NO FUN AT ALL ett jättestort tack för denna intressanta intervju. Hoppas vi ses någongång och lycka till i framtiden!!!