FRÅN NORRLANDS mörkaste skogar (nåja) kommer garagerock-kvartetten The Groovies. Ett band med några sjutummare i bagaget och som lever djävulen både på och av scen. Även om de nu bor i olika delar av landet så ligger Norrland alltid varmt om hjärtat, eller? För oss normala människor — som inte rör oss över Uppsala — så är detta gigantiska område uppe i norr en gåta. Denimzine vill veta mer!

Norrland! Det är värsta Vilda Västern däruppe va? HB, knark, trimmade skotrar, inga snutar osv. Hur var det att växa upp där? Hur startades Groovies?
ANDRÉAS (TRUMMOR): Att växa upp där har ju både för och nackdelar. Fördelarna är att man kan hitta sprit i var mans hus. Jag är uppvuxen i Morjärv, där bor ca 250 pers. Det bränns i 80 procent av hushållen. Varje skoterförare har en kvarting HB i fickan. Och höstjakten är fan viktigast! Sen är ju Danne (bas) bara en Norrlands-wannabe. Han är ju fan från Tibro. Det närmaste han kan komma oss är väl att ha kört koskit med traktorn.
BROCKE (SÅNG): Ja skoter är väl det vanligaste fordonet här uppe i norr, förutom de som har tama isbjörnar då förstås. Jag är uppvuxen i Gammelstad utanför Luleå, där jag lärde känna Nyllet (gitarr). Vi bodde grannar i tio år och har gått i skola med varandra, spelat i band tillsammans och så vidare. Jag spelade gitarr förut, men kände att jag bara ville sjunga istället och visste om att Nyllet var en grym gitarrist. Efter en spelning i Luleå satt vi ett gäng och snackade på en bar, så jag frågade Nyllet, Andreas och Lustig om de ville börja lira. På så sätt bildades Groovies. Sedan starten har vi bytt ut några basister, men nu har vi hittat Danne som passar oss utmärkt.

Skoter är så jävla coolt. Berätta om skotrar!
ANDRÉAS: Vad mer kan man begära av livet? Bonnabränna, bensinlukt på kläderna och lite olja på händerna. Kan det bli mer manligt? Sen att spinna loss på garageuppfarten och ösa på i 130 km/tim på isen är nog fan det häftigaste som finns!

Nyligen hemkomna från en kortare Europaturné! Berätta om den.
ANDRÉAS: Turnén var helt jävla fantastisk! Vi var i Frankrike, Italien, Kroatien, Tyskland och Schweiz. Publiken öste som fan och vi svettades som grisar på scen (Grisar svettas ju knappt inget alls. /red.amn). Varje gig krävde maximal urladdning från oss.
BROCKE (SÅNG): Det roligaste på turnén var nog att Andréas var så dyngrak efter varje spelning att han glömde en del av trumsetet i varje stad! Coffin Lids fick plocka med sig virveln och pedalen från Italien till sista spelningen i Schweiz, där vi båda avslutade turnén ihop, ha ha.
ANDRÉAS: Sen att Brocke nästan fick spö av en Nazipunkare i Bordeaux för att han kastade öl och vatten på honom från scenen. Det hade varit jävligt ball om han hade fått stryk.

Vad händer i det närmaste?
ANDRÉAS: Det blir nog kanske någon enstaka spelning i höst. Men vi kommer att lägga ner mest energi på att spela in nytt material till jul.
BROCKE: En längre Europaturné till våren är under planering också. Då kommer vi att införa en checklista till Andréas så att han håller koll på sina prylar.

THE GROOVIES LISTAR NORRLAND:

Bäst:
1. Skoter
2. Isbjörnar
3. Norrlandsguld och lovika-vantar
4. Somrarna
5. Bastu

Sämst:
1. Slut på soppa i skotern
2. Myggjävlar
3. Kyla
4. Totalt jävla mörker sex månader om året!
5. När man måste gå en mil för att låna socker av grannen