Leo Ruckman bor i Göteborg och är den lite mindre killen i MBMA. Han som rappar finast i Sverige. När Leo inte musicerar, jobbar han som grafisk formgivare och har en rolig norsk chef.
Vad är det roligaste du har varit med om?
— Helt klart att gå en snabbkurs i dramaturgi. Den vände på allt. Dramaturgi är läran om hur man bygger upp ett drama för att göra till exempel en film, en bok eller en pjäs, men det går även att applicera på andra saker. Allt som har med kommunikation att göra som har en början, ett slut och en tidslinje däremellan. En låt till exempel. Eller en bruksanvisning.
Skriver du julklappsrim?
— Inte på klapparna, men en gång körde jag och Pst julklappsrim i studentradio. Det var förmodligen det näst roligaste jag gjort.
Varför är det så få som rappar om kärlek?
— Det verkar inte vara så många som tror på den där gamla skitkänslan längre. Den är så mesig. Många verkar jobba på sitt hat, sin bitterhet och sin avsaknad av känslor mera än förekomsten av dem. Man kanske inte kan klandra dem, det verkar vara såna egenskaper som får folk att se upp till en.
Hur blir man av med rädslan?
— Gå rakt in i den. Det har aldrig funnits något annat. Rädslan för rädslan leder till ångest, och ångest för ångest leder till depression. En depression är det absolut sämsta en människa kan sysselsätta sig med. Tänk att ha som heltidsjobb att bara berätta för sig själv hur värdelös man är! Så kan det se ut, Alla borde ta tag i sina depressioner. Tar man inte tag i det, kanske man till slut blir deprimerad för att man alltid har varit deprimerad — och det är inget kul utgångsläge. Upp!!!

När Leo inte gör grejer med MBMA så MC:ar han i gruppen Loose Cannons. Och snart är det dax för solosläpp.