Så här får du gratis skivor och massor av nya vänner

Spelar du in de bästa blandbanden? Har du massor av tid och lite pengar du vill göra av med? Då kan det vara dags att gör din egen samlingsskiva. Marie och Tommy bestämde sig för det för ett tag sen och nu har “Hit Music Only” med musik av Sodastream, Nixon och Ballboy kommit ut. Här är deras bästa tips på hur man gör.
“Vi började med att plocka fram artister och grupper som vi gillar och som kändes möjliga att få med på ett sådant här projekt. Vi letade upp mailadresserna till banden via skivomslag, men ibland även via internet, hemsidor eller skivbolag. Många var intresserade och vi fick övervägande positiva svar. De som inte ville vara med sa nej oftast för att de redan tackat ja till en massa andra samlingar och splitsinglar, eller inte hade tid, men önskade oss all lycka i världen. Tiden gick, och vår (tyckte vi) väl tilltagna deadline sommaren 2001 var snart långt bakom oss. Vi insåg att det tog längre tid än väntat att sätta ihop samlingen, och vi lät det ta den tid det behövde. Under våren 2002 fick vi svar från band nummer 21, vilket vi tyckte fick räcka, skivan var klar att pressas upp. Omslaget gjorde vi själva hemma, och en vän mastrade skivan åt oss för att undvika att lyssnarna skulle få en ljudchock. Den 1:a juni begav vi oss till det lokala postkontoret och hämtade ut 500 exemplar av Hit Music Only, redo att säljas till hugade spekulanter. Eftersom inga av de medverkande banden ville ha någon finansiell ersättning lovade vi alla ett visst antal exemplar av skivan. Detta innebar att cirka 200 av de 500 kopiorna gick åt direkt. De resterande 300 ska, förhoppningsvis, säljas.”

Du kan beställa den direkt från heavenlypophits@swipnet.se.

LISTA: TOMMY GUNNARSSON & MARIE SÖRENSEN
Heavenly Pop Hits

VIKTIGT!
01. Det tar mycket längre tid än vad man tror. Har du tänkt ha med många band tar det gott och väl ett år innan allt är klart.
02. Ta bara med band och artister som du verkligen vet är 100% bra. Det är inte kul att be ett band att delta som man hört en superbra låt med, och sedan upptäcka att deras bidrag inte alls är så bra. Att säga nej då är inte lätt.
03. En oväntat stor kostnad är porto. Det kostar mycket pengar att skicka 25 skivor till England eller Kanada eller Japan. Och även en skiva inom Sverige kostar en del.
04. Slutligen är det viktigt att vara snabb att svara på e-post, både från band och från kunder som vill köpa skivan. Banden kanske inte alltid är så snabba själva med att svara, men det ger alltid ett gott intryck om de får svar samma dag på sina brev.