Boel Berman jobbar med den ideella gratisfestivalen Pop Dakar. De är ett tiotal personer som varje år sedan 1999 har samlat band och ungdomar och enorma toalettköer precis bredvid Stockholms universitet.
— PopDakar förra året var aningen kaosartat eftersom väldigt många försökte klättra över staketen. Väldigt många! Och kommentarerna är som regel väldigt speciella: “Men nu har jag ju kommit in. Vaddå, ska jag klättra ut igen?”, “Gå till ingången istället för att klättra över? Men det är ju kö där”, “Du är inte min morsa”, “Vad sur du var, tror du att det är din festival eller?”, “Jajamen, jag klättrade över och nu ska jag klättra tillbaks igen!” och “Men jag vill ju bara ha en öl, de säljer inga utanför festivalområdet…” är några.
Honey is Cool, Hederos Hellberg, Teenage Idols och Caesars Palace har spelat på festivalen, som är trevlig och alltid gratis!
— Men det kan vara smart att ta med sig en extra tröja eftersom det blir ruskigt kallt på kvällarna ÄVEN om man dricker öl, påminner Boel.

Här är hennes lista på konstiga saker som händer under festivalen:
1. Den enda artisten av alla på festivalen som frivilligt viftade frenetiskt med sitt VIP-kort var sångaren i First Floor Power. Som också var den enda jag garanterat kände igen eftersom han vid tillfället inte bara hade en rolig hatt utan också en yvig mustasch.
2. Jocke i ledningsgruppen för PopDakar totalvägrar att släppa in VD:n för företaget som var PopDakars huvudsponsor med motiveringen att det helt enkelt är fullt.
3. När festivalen var slut och de flesta besökarna hade lämnat området hittade vi ett lila linne med leopardmönster och spetskant prydligt upphängt i en trädgren. Jag undrar fortfarande hur det kom dit.
4. Helt plötsligt tillhörde alla som försökte komma in backstage musikkollektivet Moder Jords Massiva. Inte ens de äkta medlemmarna i kollektivet kunde med säkerhet dementera det, eftersom de själva inte har en aning om hur många medlemmar som ingår.
5. En liten popkille kom dagen efter och frågade efter sina solglasögon som han hade tappat i gruset i fyllan och mörkret. Vi utgick omedelbart från att de låg i tusen bitar över hela området. Solglasögonen återfanns helt oskadade utan den minsta repa.

I år är PopDakar den 25 maj och några av de som kommer att spela är Pluxus och Marit Bergman. Läs mer på www.popdakar.nu