Loyal är ett superfint litet ganska glossigt magazine som kommer ut två gånger om året. Det är lite obegripligt ibland, eftersom det mest är bilder med, men det gör inget eftersom den lilla text som finns är fin och bilderna är fantastiska. Martin Lilja är en av de tre som är kärnan i Loyal. Han spelar i bandet By Coastal Café och vissa av texterna i tidningen är tagna därifrån. Loyal känns luftig och solig och när man tittar i den längtar man efter sommaren. Och så känns det nästan som man känner människorna på bilderna, för de gör ungefär samma saker som en själv, fast på bild i Loyal ser det ändå helt annorlunda och ofta väldigt vackert ut.
— Vi startade Loyal för att vi ville göra något fräscht. Något som är positivt och ungt. Vi frågar människor som vi tycker gör de bästa grejerna om de vill göra något eget och personligt för oss.
Hur tillverkar ni ett nummer?
— Vi börjar varje nummer med att hyra en bil och åka till Spanien. Vanligtvis i tre veckor. Där sitter vi på stranden och söker inspiration. Eller som inför nummer tre då vi skickade iväg Kristian på egen hand till Grekland.
Vilket är ditt bästa ord?
— Barns.
Kommer det någonsin vara vanliga intervjuer i Loyal?
— Vi har en intervju på väg.
Brukar folk tycka att ni är konstiga?
— Nä.
Vad ska nästa nummer handla om?
— Det blir en fortsättning på förra numrets race car-tema. Det kommer vara fullt av kids som aldrig vill gå hem på kvällen. Och mycket sol.

Loyal #4 kommer i maj och finns att köpa på bland annat Press Stop i Sverige.