DARLING: Ofta när man läser bandintervjuer får man läsa klyschuttalanden som “När vi spelade in skivan var det som att vänta barn”. Varför?
DAVID: Intervjuaren fiskar efter de kommentarerna.
CÉSAR: Det finns en viss komik i att höra det där också. Jag hörde en intervju med Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander och då sa Björn Borg: “Stefan Edberg är ju favorit, men bollen är ju rund” och så garvade han lite. Det finns en viss humor i att höra de där klyschorna till förbannelse.
JOCKE: Du menar att banden är lite ironiska och driver med sig själva?
CÉSAR: Att de som läser tidningarna tycker att det är kul att läsa klyschor.
DARLING: Nja jag vet inte, de flesta journalister strävar väl efter att få höra något som ingen annan fått höra?
CÉSAR: Ja, då kanske det inte är så då rå.
JOCKE: Jag tror det är som David säger. Det är bandets och intervjuarnas gemensamma fel.
DAVID: Sen är hela rock’n’rollbranschen rätt klyschig i sig. Det är fyra killar som spelar rock med gitarrer, de spelar in en skiva, åker ut på turné och så vidare.
JOCKE: Då borde det vara mycket lättare att vara originell på något sätt. Om mallen var så tydlig, men det är tvärtom djävligt svårt att göra något som ingen annan gjort tidigare.
DAVID: Vill man det då? Folk är uppväxta med sina idoler och så vill man vara på samma sätt. Det har med branschen att göra också. Man måste göra skivor på ett visst sätt för att de ska sälja.
JOCKE: Men just att snacka, det handlar ju om distans till sig själv och det man håller på med. Drar man de vanliga klyschorna som “vi har utvecklats både musikaliskt och textmässigt” eller “att göra skivan var som att vänta barn” handlar det ju bara om att man inte hör hur stupid det låter. De är insnöade. Men på ett sätt tycker jag att det är skönt med artister som har brist på distans. Det är halva grejen, det går ju inte att vara Axl Rose om man har distans.
DARLING: Vad säger ni för klyschor om er nya skiva?
JOCKE: Det är det bästa vi någonsin gjort! Eh, svårt när vi bara har gjort en förut.

Det var Jocke Åhlund. César Vidal och David Lindqvist som pratade. Caesar’s Palace nya fina skiva heter Cherry Kicks!