På indieklubbarna står det ofta ett gäng bleka shoegazers och väntar på att det ska komma en ny skiva med My Bloody Valentine. Men det gör det ju aldrig. Och det vet shoegazergänget, men de står där och hoppas ändå. Om det inte vore för Darla skulle de stå kvar och hänga med läpparna för alltid.
Sedan 1994 har fröken Darla letat upp det bästa inom svävande dagdrömmarmusik. Popband med gitarrer på magen och Slowdive i skivhyllan dominerade till en början, men under det senaste året har Darla lyckats hitta den felande länken mellan indie, ambient techno och mjuk drum’n’bass.
— Ingen skickar oss demokassetter med gitarrband längre, meddelar Darla från sitt kontor i San Francisco. Men det kommer grejer från kids i Alabama och Japan som gör fantastisk techno fast det låter som om det är My Bloody Valentine. Men vi letar inte efter ett speciellt sound egentligen utan koncentrerar oss på unga och kreativa talanger, och de verkar göra sina grejer på datorer just nu.

Saknar du svävande, drömmande och lycklig musik som inte passar in i någon genre, kan man alltid låta Darla fresta med en liten munsbit. Och shoegazergänget kan ställa sig på dansgolvet igen, bredvid techno-kidsen.

Darla är alltid aktuell med samlingsskivorna “Little Darla Has A Treat For You”, som kommer ut en gång i kvartalet.