Här följer nu en intervju med IDENTITY, Sveriges enda ‘riktiga’ US.HC band!
Med deras personlighet, variation och med sina stänk av Minor Threat, kan de här grabbsen gå långt.
Intervjun är gjord per brev pga brist på tid.

NI KAN JU BERÄTTA OM HUR IDENTITY KOM TILL?
Micke: Vi började spela i feb -89 med Packe på sång, men han slutade efter två månader och vi tog med David.
David: Den största anledningen till att Identity bildades var (är?) att Sverige behöver ett band som verkligen låter US HC! Vi trivs med det och tänker hålla på ett tag till med det!

ERT NAMN, VARFÖR TOG NI DET, KAN MAN SÄGA ATT NI FASTNAT I HC/PUNK SVÄNGEN OCH DET HAR BLIVIT ER IDENTITET ATT LIRA I BAND, GÖRA ZINES, SLÄPPA SKIVOR ETC?
— JA, vi letade efter ett namn och tittade på låtnamn, titlar osv. Vi kom fram till att IDENTITY passade oss bäst, vi tog namnet från MARGINAL MAN (Washington DC). Nej, egentligen tycker vi inte att vi låter typiskt HC, mera melodiös rockig HC och det är ett lätt namn att komma ihåg.

NI HAR JU REDAN HUNNIT SPELA LIVE JÄVLIGT MYCKET BÅDE HÄR HEMMA OCH UTOMLANDS, MÅNGA SKIVPROJEKT ÄR JU PÅ GÅNG OXÅ. BERÄTTA LITE OM HUR ETT ALLDELES NYTT SVENSKT BAND LYCKAS MED DET?
Micke: Ja, vi har väl spelat 23-25 spelningar på ett år, ganska bra, jävligt bra för att vara ett nybildat band med inga vinyler ute! 6 i Spanien och 1 i England! Ja, ryktet sprids om oss som ett bra live band, vi går hem hos folk i allmänhet, vinyler är ju alltid bra löst, men vi får se, vi har en massa drömmar att förverkliga!

HUR VAR RESPONSEN UTOMLANDS?
Micke: Positivt, speciellt i Spanien där vi spelade 6 spelningar. Mycket trevliga människor som tar hand om sig, alltid väl!
Nej, Spanien var bra, jävligt bra! Bra spelställen, gott öl, men lite knepigt käk! Galna hundar! Snygga brudar! Massor av röka!
Vi gjorde en spelning i England + spelade in en demo till en ep, men demon resultatet vart inte så bra, så vi spelade in en ny demo i Sverige till epn som ska ges ut på Loony Tunes i England! Spelningen i Bradford gick ganska bra. Men i England gäller bara grindcore (sk. “hund-punk”), så vi gick väl ej hem där! Nej, Spanien var ett paradis i jämförelse emot England! Vi ska ut i sommar -90, vi ser fram emot att kuska fram på tåg igen!

NÄSTAN ALLA AV ER HAR JU BAND VID SIDAN AV, HUR TYCKER NI ATT IDENTITY SKILJER SIG_FRÅN DEM?
Peter: Identity är ett live och tjo-hej band. Raped för mig är mer “seriöst” pga det är där jag kan utveckla mig musikaliskt. Trummor är ju då mitt huvudinstrument. Det blir ju även mycket pyssel med Raped medans i Identity gör alla lite olika saker till bandet. Musikaliskt är ID “simplare”, mer lättlyssnat medans Raped är mer knep kanske?
Micke: Ja, det är ju ganska galet att bilda ännu ett band, men å andra sidan så spelar jag ju olika instrument i banden (Rövsvett, 16 b.u.h. & ID).
Men ID är jävligt kul, går bra och är oerhört seriöst!

OM MAN VECKLAR UPP ERA KASSETT OMSLAG, SÅ SER MAN EN BANDMEDLEM I ETT “TYPISKT” MONTY PYTHON COLLAGE, JA DEN DÄR BADBRUDEN SOM DYKER NER I BRALLORNA, SÅ VAD HAR MONTY PYTHON BETYTT FÖR ER?
David: Betytt oerhört mycket.
Patrik: För varje person har dom nog betytt mycket, men ej för hela bandet.
Micke: För mig personligen så gillar jag mycket Monty python, Inte aktuellt, Young ones, engelsk humor är bra men man får ej glömma våra svenska stoltheter: Alexandersson & De Geer bakom kultfilmer Tårtan, Tvätten, Privatdetektiven Kant m.m.

ERA TEXTER VERKAR HANDLA GANSKA MYCKET OM MÄNNISKOR OCH DERAS RELATIONER TILL VARANDRA, VAD TYCKER NI ÄR EN BRA TEXT, VAR HÄMTAR NI ER INSPIRATION TILL TEXTER, FÖRUTOM LIVET DÅ?
David: Ja, texterna handlar om det mesta som rör folk i allmänhet. Om stolar, hår, asfalt, löv och koppar. En bra text beskriver allt i hela världen och som samtidigt vinner en tekvarn. Inspirationskällor, se ovan.
Micke: Drömmar, motgångar, vänner, folk i allmänhet kan vara en inspirationskälla, även Bukowski, Dahlström m.m.
Micke: Jo, våra texter går nog mer i den personliga andan. David har skrivit dom mesta texterna, med en del undantag av mig och Peter har skrivit nån.
En bra text för mig är nog mycket fantasi, drömmar, fakta. Det är på dom grunderna jag själv skriver dom texter jag använder till nåt av mina band.

NU FÅR NI EN CHANS ATT VÄDRA ERA ÅSIKTER, FÖR JAG TROR ATT NI HAR EN HEL DEL SYNPUNKTER PÅ DEN SVENSKA HARDCORE/PUNK SCENEN?
Micke: Jag tycker det är lite upp och ner med det där. Alla verkar mest jobba för sig själva.
Kul att fler nya skivbolag har startats bland allt vimmel av kassettbolag. Men bra fanzines finns det få av förutom ditt Magnus. Faktiskt okej, nu fjäskar jag lite, slickar din röv (mmmhh… /red anm.), försöker dra ett streck över allt groll, happy väder fan vad det ser ut, allt mellan himmel och jord! C.B.R. är/har varit viktig för svensk HC/underground. Han gör ett oerhört viktigt jobb, stötta han på alla vis, köp hans egna produkter osv.
Var finns alla trygga spelställen? Det är ett stort problem i Sverige, no gig-places, för några få undantag.

ER STIL ÄR JU VÄLDIGT USHC DOMINERAD, HUR HAR FOLK TAGIT DET HÄR I SVERIGE?
Micke: Väldigt positivt. Det går hem hos yngre, äldre, pojkar och flickor. Förutom i Bradford (UK) där dom skrek “faster”. Jag hatar hela jävla grindcore vågen total skit sen hip hop’en, smörja, smörja!
Nej, men att det låter amerikanskt så håller vi kort & gott med! Vi lyssnar själva bara på amerikansk musik HC.
Identity: Givetvis lyssnar vi på annat som t ex: Faith no more, Ghost danc, X-mal Deutschland, Abba, Waterboys, pop, rock, jazz, knep & knåp.

HUR ÄR DET ANNARS NU I LINKÖPING OCH SÅ?
Micke: Ja, det är en jävla massa band som repar på gamla maskinskylten. En del bra band att nämna är E.T.K., RAPED TEENAGERS, ROAD RUNNERS, SVENSSONS SLAVAR, PRE-HISTORIC, FREAKSHOW, OBSELETE.
Ja, Maskinskylten har ju en del spelningar i vår som: Sator, Glorious Bankrobbers, Creeps m.m.
Annars så är det ju video-cafet på torsdag (gratis) & lördagar med övervägande blues, ganska okej ställe på sitt sätt!
Just nu är det rockbandstävling i Linköping, så det är rätt mycket konserter just nu!

VARFÖR HAR BUBBEL BAD FANZINET DRÖJT SÅ DAVID OCH BLIR DET NÅGRA “KÄNG” BAND I DET NYA NUMRET?
David: Kängband? Skosnören? Sula. Njae vet i faen de du grabba! För det första så är B-B’s framtid osäker… Japp så är det, en anledning till att det dröjt är många och inte ovanliga, dvs oinspirerad, ont om tid osv. Få se om jag sätter ihop 9:an eller ger bort materialet.
Illa och synd, prenumeranter skall få sina pengar tillbaka, OK? Trä är gott, men torrt och flott!
Micke: Jo, jag höll ju på med Fetvadd i 8 nummer, visst fan saknar jag det ibland, men ibland måste nåt ge vika. Det var en jävligt rolig tid, den saknar jag klart, men som sagt allt tar tid. Fetvadd har talat.
Peter: Raped tidning var ju också ett nummer. Men numer tar jag ett nummer istället.

ERA FRAMTIDSPLANER OCH SHIT LIKE THAT?
Micke: Vi har en ep ute på Loony Tunes i England om ett par veckor. Vi har två låtar på Really Fast vol 5, ute snart och efter det ska vi ge ut en ny ep, trycka upp fler t-shirts och göra nya låtar, planera en ny Spanien turné till sommaren. Vi ska spela ihop med Corn-Flakes i sommar i Spanien. Tack ska du ha Magnus för intervjun, allt, trevliga klassfester, dags för en ny start.

Kontaktas genom:
Mike Karlsson
c/o Bonnerver
Vasavägen 61 A
582 33 Linköping