MRS. WHORE
Burning On The Inside

Jag har recenserat kassetter i det här magasinet sedan 1992, många har undrat varför och om det inte i längden blir trist. Men så är det inte. I just det där paketet kan det ligga en demo som får världen att stanna för åtminstone en kort stund.
Precis så var det när jag lyssnade på Köpings MRS. WHORE första gången.
“Burning On The Inside” [VIII] är på intet sätt en färdig produkt, vilket det i och för sig inte ska vara när det gäller en demotape, men det fanns en hunger i själva uttrycket som fick mig att spetsa öronen extra noga.
Kvintetten bjuder blott på två låtar. Orsaken var att de ville testa Evil Bert-studion i Köping med CHARTA 77:s Per Granberg, som även driver skivbolaget Birdnest, bakom rattarna.
— Det blev väl ganska bra, förutom gitarrljudet, säger trummisen Erica Stenberg. Vi har spelat in i en annan studio och det blev bättre.
Combon har existerat sedan 1996 då de utan tidigare kunskaper slängde på sig instrumenten.
— Vi är helt självlärda och började lira mest för att ha kul. Det är fortfarande utgångspunkten. Speciellt live är roligt. Vi har spelat ganska mycket i Köping/Kungsör-området och fått bra respons.
När Erica, tillsammans med Madelene Söderberg (sång), David Wievegg (gitarr), Lena Fredriksson (gitarr) och Sabine Olivi (bas), började lira stavades influenserna ALICE IN CHAINS och L7. I dag finns de som grund för MRS. WHORES egna utforskningar på området.
— De lyssnade vi på i början, i dag är det mycket annat. Men visst är det den typen av musik.
Själv skulle jag beskriva dem som en excellent korsning av CANDYSUCK, HOLE och CREEP, där Madelene Söderberg lyfter materialet ytterligare ett snäpp med en vältrimmad röstresurs som berör från första andetag.
MRS. WHORES nya låtar kommer framöver hamna på en tape, vilken förhoppningsvis tar dem en bit närmare målet.
— Vi hoppas kunna leva på musiken någon dag. Redan nu lägger vi ner nästan all vår tid bandet.