SINITERROR
Collapse

Gammal är äldst, är ett väl använt ordspråk. Ett annat är never to old for pogo. Båda uttrycken karakteriserar råa Stockholms-punkarna SINITERROR, då duon består av punkveteranerna Leonard “Poppe” Henriksson (sång) och Max Thomell (alla instrument). Känner du inte igen namnen är du troligen rätt ung. Men om jag nämner DISACCORD, DOM DÄR, JESUS EXERCISE och FURBOWL, så kanske en klocka ringer.
SINITERROR är nytt projekt och debutalstret går under beteckningen “Collapse” [IX].
— Vi satt och lyssnade på några gamla DISACCORD-demos och kände att det skulle vara kul att mangla lite, berättar Max.
Och visst rör det sig om svensk old school-hardcorepunk av den vildare sorten på de tre läckra spåren. Så läckra att Mats Bodenmalm på Distortion hört av sig.
— Vi får se vad som händer. Men vi ska vara med på “Really Fast Vol. 10”. Det blir en dubbelplatta. Den är visst på press i Tjeckien nu. Det är så förbannat kul med Really Fast. Att de fortfarande håller på.
Max och Poppe har som sagt varit med i den svenska scenen länge. I dag har de passerat trettio fyllda. Knappast något som märks när “Armed”, “Light” och “I.n.d.h.” exploderar i öronen.
— Vi förstår väl inte bättre. Vägrar att växa upp, skrattar Max, som förutom engagemanget i SINITERROR även för det italienska arvet vidare i av denna spalt så kraftigt hyllade MORTE PAURA.
— Det blir en sexlåtarssingel med MORTE PAURA på amerikanska Retaliate. Och så har Elderberry funderat på att släppa något.
Vad gäller Poppes gamla utmärkta DISACCORD har faktiskt den grävande etiketten Grand Theft Audio varit i kontakt med honom för ett eventuellt släpp.
Däremot är det oklart om Maxs gamla punkblaska Let’s Burn ånyo hittar ut på marknaden.
— Jag brukar diskutera med Skottkärrans Ande-redaktion vid festligare tillfällen. Men det är tveksamt om någon av tidningarna kommer ut.
För de yngre delarna av läsekretsen kan jag berätta att Skottkärrans Ande var ett förträfflig fanzine som gavs ut av SVART SNÖS Peter Hirseland.
“Collapse” betalar du punkpriset tio kronor plus porto för, släng med en tjuga och fråga snällt om du inte också kan få MORTE PAURA inspelat. Gammal är äldst, eller snarare kanske “never to old for pogo”.