MORBID MAGAZINE nr 1

Detta är ett norskt trash fanzine. Och för att vara ett första nummer tycker jag det är jävligt bra faktiskt. Snygg, bra layout, rastrerade foton osv.
Sen går det ju att diskutera innehållet. Men metalband utsäger sig väl inte heller att vara särskilt medvetna. Så det finns väl ingen anledning att klaga på dem.
För att återgå till fanzinet. Jag tycker detta lovar väldigt gott inför framtiden. Färgomslag är utlovat till nästa nummer och det verkar ju väldigt bra. Ska bli spännande att se.
Men varför lämna en massa sidor helt blanka????!
Vet ej vad fanzinet kostar, men jag fick betala 18 spänn för det! Ja, ja sluta och gnälla nu. På sidan 6 finns en annons till zinet, så beställ därifrån.

BLACKTHORN nr 6

Bubbel-Bad recenserar metal blaskor! Detta zine är oerhört proffsigt gjort med bl a färgomslag. Trodde han som ville säljat till mig sålde senaste numret av Metalhammer! Såg faktiskt lika proffsigt ut på omslaget. Alltså färgfoton, hajar ni?
“Fanzinet” är gjort i A3 från början och sedan förminskat till A4. Massor med band är med i detta nummer. Intervjuade är bl a dessa: Destruction, Anthrax, Exumer m fl.
Sedan massvis med band presentationer bl a Kazjurol, Loudblast, Hatred, Aggressor mm mm mm. Plus tonvis med skivrecensioner. Kanske uppåt 90-95 band är med.
20 danska kronor + porto

Esben Slot Sørensen
Ternevej 4
8240 Risskov
DANMARK

BANAN nr 8

Helena bara manglar ut nummer, detta är det åttonde i ordningen. Gillar det här numret bättre än nr 7. Har egentligen ingen riktig förklaring till det, men detta har intressantare artiklar. Det förra var nåt slags flumsnack nummer. Antagligen för att Svart Snö intervjun är bättre här (vadå, det är ju samma intervju, bara uppdelad i två delar!!) I detta nummer finns en intressant artikel om bl a Dronten som utrotades nån gång på 1600 talet. Intressant och originellt att läsa om.
Men en sak jag aldrig riktigt fått klart för mig är hennes åsikter om droger. Hon skrev ju om det i nummer 6, men det förstod jag faktiskt ingenting av. OK jag vet att hon inte gillar när man blir passiv och beroende av droger. Men det är precis det man blir (anser jag). När man minst anar det trillar man dit. Man måste vara oerhört vaksam.
Nu håller jag på att komma utanför ämnet. Förutom Svart Snö finns det intervjuer med Martial Mosh, Black Uniforms, Instigators, Totalitär, konserter, recensioner med.
5:- + porto (adressen kan ni väl redan?)

Helena Johnsson
Norrgårdsvägen 69 7 tr
184 36 Åkersberga

LEVER KORV? nr 1

Ett nytt fanzine från Linköping, som inte bara innehåller hardcore, utan har mer inriktat sig på 77 och glad punk. Det syns väldigt mycket på tidningen att det är ett första nummer. Denna är inte kladdigt gjord, utan har mer enkel layout, utan någon bakgrund under texten t ex.
Jag tycker redaktörerna borde försöka till nästa nummer att få det lite mer intressant. Detta är på tok för tunt, och har inte så speciellt påfallande innehåll. Strebers intervjun är bra och kul, men annars har det lite för typiskt “punk innehåll”. Men, jag uppskattar ovärderligt att folk tar saken i egna händer och startar ett fanzine, eftersom det på den fronten är dåligt med zines. Till nästa nummer tycker jag de borde få zinet tjockare och lite intressantare.
6:- + porto

Magnus Kvist
Slåttervägen 9
590 20 Mantorp

CRASH MAG nr 1

Kul med nya fanzines! Och för att vara ett första nummer är det klart bra. I och för sig är inte layouten den allra bästa, men det stör inte speciellt. Tyvärr blev intervjuerna inte så intressanta eftersom svaren är alltför kortfattade. Men det är ju ett problem som inte bara detta fanzine står inför. Vad jag gillar med fanzinet är att det är kula bakgrunder och snygga överskrifter.
I innehållet finns Raped Teenagers, Hatred, Kazjurol, DTAL mm
Tror den kostar 5:- + porto

CRASH MAG
M. Jansson Hjalmarson
Färnebog. 15 B
682 00 Filipstad