Egentligen så är det otroligt tråkigt att skriva ledare, och egentligen så har jag inga som helst idéer om vad jag ska skriva för strunt den här gången, men… För alla mina trogna fans skull får jag göra ett försök.
Det här är alltså det andra numret av Benzine, och sen sist så har det, hoppas jag, blivit en bit bättre. Först och främst har jag lyckats göra ett zine som är bredare musikaliskt än ettan, där det nästan bara var trallpunk, och det känns roligt att dom grupper jag har intervjuat ganska bra representerar dom olika musikkategorier som jag lyssnar mest på idag. Sen så är det här numret betydligt mer innehållsrikt än dess föregångare. OK, det är inte fler sidor, men den här gången innehåller sidorna lite grann också, tidigare var det väldigt glest mellan raderna. Vidare så är det folk som tyckt att intervjuerna i första numret var lite väl långa, och det har jag försökt åtgärda. Naturligtvis genom att göra dom ännu längre!!! Nä, men seriöst talat så är det så jag vill ha det, och så kommer det att bli. När jag gör en intervju vill jag skapa en ganska god helhetsbild av bandet. Jag tycker inte det är så roligt att läsa en intervju med fem oseriösa frågor som inte ger någon som helst information om det intervjuade bandet. Så tycker jag, och är det någon som irriterar sig på det får dom väl göra ett eget zine där dom får göra hur fan dom vill. Do what you want!!!
Nu ska ni inte tro att jag blir rysligt upprörd när det kommer kritik, för det är precis tvärtom. Jag blir väldigt tacksam över alla synpunkter, och även om det självklart är roligare om dom är positiva, är det ju nästan alltid nyttigare med allvarligt menad kritik. Jag hoppas att i alla fall någon som läser det här zinet skickar upp några rader med kommentarer och kritik.
Det ska bli några nummer till av Benzine och även om jag inte riktigt har börjat planera nästa nummer ännu är DLK och Refused grupper jag har funderat över vad gäller intervjuer. I samma intervjuveva ska jag säga att jag hoppas att ingen blir sorgsen vid upptäckten att Satanic Surfers och Tondöv Terror inte finns med som från början var planerat. Nu blev det så att Satanic Surfers utgick för att jag inte fick tag på något telefonnummer när det var intervjudags, och jag är inte så överdrivet förtjust i brevintervjuer. Tondöv Terror kom inte med av det enkla skälet att jag först gjorde Big Fish-intervjun för att bli bredare musikaliskt, och när den sedan var klar fanns det inte längre plats. Nå, båda grupperna kanske kommer med i framtida nummer. Det har inte heller hunnit bli någon samlingskassett, främst beroende på att jag inte har haft tid + att jag inte har hittade något bra kopieringsställe. Det ska dock också bli av förr eller senare, så fortsätt skicka demos/skivor och fanzines. Även om ni inte kommer med (men det gör ni förmodligen) så har ni i alla fall garanterad recension + friex.
Ha det bra tills nästa gång!!!!!

Erik Niva
Tomtestigen 2
983 34 Malmberget
0970/209 76