AIRLINER/AEROSPACE
“Summer Wedding”
(split-singel, Labrador)

Okej, det är lite suspekt att recensera den här singeln i Benno eftersom det är två Bennomedarbetare som spelar på den (två låtar var) så det är helt och hållet upp till dig som läsare att bedöma hur mycket vikt du kan lägga vid den här recensionen. Bara så att du vet.
Airliner är Kristian Rosengren, en gitarr och texter om det eviga ämnet Kärlek. Lågmäld singer/songwriter-pop (och därmed har jag fyllt kvoten för ordkombinationen singer/songwriter för samtliga musikjournalister under det här året) med Elliott Smith-melodier som skulle kunna vara gjorda när som helst de senaste trettiofem åren. Vilket ska ses som en komplimang.
Aerospace är Torbjörn Thorsén (f.d. Shermans, och ännu längre tillbaka i Stevepops), och om “Summer Belongs To Her” inte är den perfekta Gary Zekley/Brian Wilson-hyllningen (Wilson vid tiden för “Pet Sounds” och “Smile”) så vet inte jag vilken låt som skulle vara det. En pumpande orgel, bjällror, stämsång, ba-pa-pa-körer och en precis lagom naiv text om kärleken till en flicka. Lysande.
Labradors bästa singel hittills. Lätt.