INVADERS OF THE HEART
Without Judgement
(KK)
(80)

INVADERS OF THE HEART
The unspoken word
(Nation Rec/imp)
(80)

PULSE 8
Radio Morocco
(Nation Rec/imp)
(80)

Gemensam nämnare för grupperna ovan är Jah Wobble. Han har först och främst återupplivat sitt gamla Invaders Of The Heart. Och jag kan förstå honom.
Efter en rad soloplattor som kommersiellt inte ledde nånstans (dom var för bra) så återgår han till källan. IOTH odlar Wobbles förkärlek till de etniska influenserna där melodier, inklippta minareter, bas och övrig instrumentering rullar tryggt och rogivande. Modern flummusik med psychedeliska inslag kan den väl lite slarvigt karaktäriseras som. Men trots att vi hört det hela förr, så låter Wobble ovanligt fräsch omgiven som han är med nya spelkompisar, bl a gitarristen Justin Adams. Det gamla samarbetet med David Harrow fortsätter, vilket även resulterat i singeln utanför LPn, “The unspoken word”, där Wobbles förmåga att hitta fina sångerskor medfört nya namnet Zaharema.
Pulse 8 är Wobble med Adams och Harrow. Men “Radio Morocco” är väl dansgolvsanpassad modern marockansk hetta i händerna på mästermixaren Adrian Sherwood. Tyngd och stil som bodymusiken oftast saknar.