ADULT FANTASIES
For The Time Being
(Integrity/Antler)
(85)

Jag blev förtjust i de här belgarna när de gjorde LP-debut förra året. Och på sin uppföljare utvecklar de sin blasfemiska inställning till rocken än mer. Trion, med sångerskan Mieke Desmet i centrum, har en kolossal musikalisk aptit som spänner över alla genregränser. ‘For The Time Being’ är en härlig blandning av allt man kan tänka sig.
Vad sägs om melankolisk balladpop, melodisk ambience, New Order/Falco/Jona Lewie-pastischer, syntpop, tysk cabaret, tungfunk som Front 242 när de är som bäst, men akustiskt och inte med synt. Och en Bryan Ferrysk sugande coctailjazz med tung bas, blås och allt. Fast där dyker symtomatiskt nog en gitarr upp i en glödande sekund och bara fräser distorderat som en markering av att “det här är inte vad du tror!”.
Vanligtvis brukar en dylik spridning av materialet bara skapa splittring. Inte vet jag hur de gör, men här blir allt bara spännande. Som en dröm vars handling man håller sig kvar vid bara för att man måste se hur det går på slutet.
‘For The Time Being’ som kommersiell produkt är säkert osäljbar. Men den tillhör klart en av årets maximalaste LP-upplevelser.