Det är inte från Malmö vi är vana att de tunga puckarna kommer rullande. Antagligen är det så för att allt därifrån förutsätts vara traditionellt eller bara tradigt. Luta er tillbaka i fåtöljerna och låt CHAINSAW ZOMBIES dra igång motorsågarna.

Malmö är helt klart en av landets mest deprimerade städer. Folk verkar helt enkelt ha skittråkigt. För att råda bot på detta åker de antingen över till Köpenhamn eller super sig berusade på några av stans många krogar. Detta är bara en del av den verklighet som Chainsaw Zombies tvingas handskas med. En annan sida är det faktum att de är helt ensamma om att göra tung, brutal rock.
— Här nere är det så att antingen skall det vara slagkraftig hitmusik eller också Wilmer X-rock, säger Patrik Book, klaviaturspelare och slagverkare i Zombieflocken.
— Av någon anledning så är musiken i Malmö fruktansvärt snäll, fortsätter gitarristen Eddie Wingestål.
Den inhemska ignoransen stannar dock inte på den skånska slätten, utan inbegriper även stora delar av övriga Sverige. Detta har medfört att det längsta norrut de varit och spelat är Småland.
— De flesta skivorna har vi sålt i Västtyskland, inte här hemma, och på något sätt hamnade vi på en radiolista i Chicago. Men vi har blivit spelade i “Upp till 13” en gång, berättar Patrik.
Som sättningen är nu så består Zombisarna av Jesper Hanning på sång, Charlotte Rönström trummor och basisten Mikael Forth förutom Patrik och Eddie. På sitt samvete har de hittills LPn ‘Obsession’ och mini-LPn ‘Tied, Trained, Transformed’ (båda Accelerating Blue Fish).
Musiken är mörk, ibland på gränsen till depprock. Men i sina riktigt lyckade ögonblick som i låten “The wall starts to drill a hole in my head”, blir den oerhört aggressiv. Mitt under snacket med Eddie och Patrik ringer plötsligt Jesper och meddelar att alla hans texter handlar om puberteten, att han vill kunna spela skivorna för sina kommande barn om tjugo år och att gruppens publik består av knuttar och Eslövsraggare.
Den något självironiska sida som Jesper presenterar går kanske inte fram så starkt annars hos bandet, men helt klart finns den där. Nu i april, om allt går som det skall, är Chainsaw Zombies på gång med en ny singel.
— Jag tror att den blir mer melodisk. Vi har börjat tröttna på att bara bröta, säger Eddie.
— Ja, även om det är brutalt måste det finnas melodier, lovar Patrik.