LOB ELLER LARS-OLOF BENGTSSON SOM HAN EGENTLIGEN HETER ÄR EN VÄLKÄND FIGUR I GAMLA PUNKKRETSAR. EFTER ATT HA LÄST DE BÄGGE BÖCKER HAN SKRIVIT, SÅ TYCKTE JAG (DISSEN) ATT DET VAR PÅ TIDEN MED EN INTERVJU. HÅLL TILL GODO…

1. I BIBLIA KALLAR DU DIG PÅ NÅGOT STÄLLE FÖR GUD. VEM ÄR DU EGENTLIGEN?
Elvis Presley! (Åh fan så då är han inte död utan bor i Göteborg… /Red.)

2. MÅNGA KÄNNER TILL TROUBLEMAKERS, MEN I VILKA BAND HAR DU SPELAT I INNAN?
Ööh… Göteborg Sound, Glo, Rukorna och… tja va fan hette dom nu igen… Sex Pistols? …va? Kan det ha varit… jo, dom var det! Jag var med i Sex Pistols! (Fast då bör man ju beakta att jag, när jag skriver det här, inte är nyktrare än en viss “folkkär TV-profil” var när han körde omkring i dikena i trakterna kring Tranås.)

3. VARFÖR LADES TROUBLEMAKERS NED? INGA BAND EFTER?
Till att börja med tyckte jag det var ganska sköj med rock’n’roll, men till slut blev jag besviken! Jag spelade gitarr i olika rockband i femton år, men gjorde inte ett enda mål! Då gav jag upp. Det enda nät jag fick höra rassla var från min undertröja när jag gick och hämtade bers i kylskåpet.

4. NÄR GÖTEBORG NÄMNS TÄNKER MAN OSÖKT PÅ LOKET. ÄR GÖTEBORG SÅ FANTASTISKT EGENTLIGEN?
Nu försöker du dig visst på ironi. Det är en svår konst! Men Bögloket gör faktiskt en mycket viktig social och kulturell insats med sitt bingolottande, vecka ut och vecka in. De enda som tittar på hans dyngprogram är som bekant gamla sketkärringar. Dessa känner inte till att orsaken att Loket inte är gift är att han är pederast, så de sitter där framför sina apparater och hoppas att de ska få ringa in och charma svinet varenda lördag. Och det måste vi väl ändå medge att det är fan så mycket bättre att de håller sig inne och kollar på Bögloket på lördagarna än att de ar ute på stan och ägnar sig åt gatuvåld, eller ännu värre — prostitution!
(Förresten, var Tranås store (hick) TV-profil så mycket bättre då? Dessutom har vi spårvagn — det har inte ni!)
I övrigt: Andeskådaren Emanuel Swedenborg hade klart för sig hur helvetet ser ut. Det ser ut precis som Falun, Rättvik och Stockholm. Där hamnar alla olyckliga och mindre goda svenskar efter döden. De lyckliga samlas i himmelrikets Göteborg. Annars kan du ju alltid fråga Thomas Ravelli, som lämnade mörkret i Småland för ljuset i Göteborg. etc… (Hmm… snacka om lokalpatriotism… /Red)

5. NÄR DU I BIBLIA REDAN SKRIVIT OM HELA VÄRLDSLITTERATUREN, FINNS DET DÅ VERKLIGEN NÅGOT MER ATT SKRIVA OM? ELLER HAR DU NÅGOT NYTT PÅ GÅNG?
Nu efter några decenniers intensivt och outtröttligt skrivande och författarskapande, har jag äntligen kommit till den punkt då allt, exakt allting, har blivit sagt. Men det gör väl i herrans namn ingenting! Man kan ju alltid upprepa sig, om det skulle knipa! (OK “upprepningen” kommer ut i höst se fråga 19… /Red)

6. HÖJDPUNKTER I KARRIÄREN, LIVET, VÄRLDSHISTORIEN?
Världshistoriens höjdpunkt måste väl ändå sägas vara Andres Escobars självmord i VM. Det var ju… — Ööh, va? Men vänta nu… självmord? Vad menar du? Han blev ju skjuten åtta gånger i ryggen när han kom ut från en restaurang!!! — Jo, men snälle vän! Om man gör ett självmål när man spelar för ett land som Colombia så vet man vad som händer när man kommer hem! Det var ett noga planerat självmord! Ungefär som att ställa sig och fotografera på Pusher Street i Kristiania, eller att bära AIK-keps i Göteborg! Jag kan inte förstå varför det blev ett sånt jävla liv! Jag tyckte det var helt åkej! — Det kan du inte mena!!!! — Jojjemän! Gör nån ett självmål, så skjut den jäveln! Missar man en straff, av med kuken bara! Ett felaktigt inkast, mörda hela familjen! Dåligt inlägg, tvinga honom att lyssna på Barry Manilow! osv.

7. NÄR TROUBLEMAKERS SPLITTRADES 1990 LÄR MARTIN HA SAGT, — “VI SPLITTRAS HELLRE ÄN SPELAR I MALMÖ”. ÄR DET NÅGOT FEL PÅ SKÅNE?
Är det något som inte är fel med Skåne? Varför ställer Skånepartiet inte upp i valen i några andra landskap än Skåne? De vill ju separera Skåne från Sverige. Jag skulle rösta på dem! Jag vill inget hellre än att bli av med detta fläskiga landskap!

8. I BÖCKERNA DU HAR SKRIVIT FÅR MÅNGA KÄNDA SVENSKAR “KÄNGOR”, OFTA IDROTTSMÄN, KOMMER DE SVENSKA INSATSERNA I FRIIDROTTS-VM I GBG ATT INSPIRERA TILL NYTT SKRIVANDE?
Det vet man ju aldrig förrän efteråt! Tyvärr har jag noterat att Sven Nylander har ändrat frisyr. Från “bög” till “idiot”, så det kan jag dessvärre inte skriva om, men säkert kommer det att finnas mycket att begabba! (Hoppas den där kobenta negressen som hoppar tresteg ska vara med! Då jävlar)

9. VAD TYCKER DU OM DAGENS PUNKSCEN? VAR DET BÄTTRE FÖRR?
Punken var en livsstil som fanns mellan åren 1976-1980. Därefter insomnade den i stillhet. Att vara punkare idag är ungefär som att vara mods eller hippie. Varje generation behöver något eget, för fan! Det är viktigt att punken inte stelnar i en uniform. I så fall får den inte mer innehåll än Mona Sahlins samlade tankar eller Anna-Lena Brundins “roligheter”.

10. TRANÅS KOMMUN PUMPAR IN SKATTEPENGAR I ETT HYLANDSMUSEUM (HYLANDS HÖRNA). ÄR HAN VÄRD DET, DET GAMLA FYLLOT?
Jag tycker detta var mycket intressant! Uppriktigt talat! Jag vill veta så mycket som möjligt om det här! I egenskap av fyllo är han definitivt värd det! Fråga är väl om han är värd det i någon annan egenskap? (Tyvärr är väl museets uppfattning om i vilken egenskap som Hyland ska föräras inte överensstämmande med din. Annars var det en intressant idé… /Red)

11. HÄR I TRANÅS GICK i HYLAND UNDER SMEKNAMNET “PI” EFTER ATT HA KÖRT AV VÄGEN MED 3,14 PROMILLE. I BIBLIA PÅPEKAS ATT HAN HADE 3,18 MEN DET KANSKE VAR VID ETT ANNAT TILLFÄLLE? 3,14 GER JU EN MER KOMISK KLANG. FÖR ÖVRIGT VAR CARL-GUSTAV LINDSTEDT MED I BILEN VID TILLFÄLLET. HAN FÖRSÖKTE GÖMMA SIG BAKOM EN SMAL TALL NÄR SNUTEN KOM ALLTMEDAN “PI” SUSSADE SÖTT VID RATTEN. NÄR “TV-PROFILENS” STUGA AUKTIONERADES BORT INGICK BLA EN GIGANTISK HEMBRÄNNARE… KOMMENTARER!
Nu har du verkligen kommit in på livets väsentligheter! Sånt här tycker jag du borde fylla din publikation med istället för stolliga intervjuer med författargenier. Uppgiften om 3,18 promille stammar från en rättegång i Stockholms tingsrätt (f.ö. en offentlig handling som vem som helst har tillgång till) från ca 1980. Då körde han av Värmdövägen i fyllan och villan och befanns ha 3,18 promille i blodet. Det är möjligt för att inte säga högst sannolikt, att han har kört av vägen vid flera tillfällen, och då “bara” haft 3,14 (pi) promille. Detaljerna om Carl-Gustav Lindstedt, tallen och hembrännaren var mycket intressanta. Dem ska jag lägga på minnet!

12. VAD TYCKER DU OM FÖLJANDE FÖRFATTARE?
#PETER BIRRO #STURE DAHLSTRÖM #HENRY MILLER #CHARLES BUKOWSKI #NIKANOR TERRATOLOGEN #WILLIAM BURROUGHS
Bukowski, Miller och Burroughs är amerikansk dynga, Dahlström är svensk dito. Vad gäller Birro, Teratologen, Skantze och andra av mina efterapare vill jag säga: Se upp för billiga kopior! Välj originalet!

13. HÅKAN MILD HÖLL PÅ ATT BLI 90-TALETS STAFFAN TAPPER. NU BLEV DET JU INTE SÅ UTAN VM-BRONS ISTÄLLET! HADE SVERIGE GÅTT LIKA LÅNGT 1974 OM KRÄKET INTE MISSAT STRAFFEN? KOMMENTAR OM SOMMARENS VM-INSATS…
Jag har skrivit lite om sommarens VM-insats. Bl.a. om Stefan Schwarz mun, om Thomas “Dvärgen med zinkpastan” Brolin, samt upprepat vitsen om vad Martin Dahlin sa när han hade diarré! (hjälp jag smälter… /Red. anm.) Allt finns med i nästa bok. Når det gäller Håkan Mild så har han inga som helst chanser att bli lika hatad som Staffan Tapper, eftersom han vare sig är skåning eller älg och dessutom inte missade sin straff med avsikt! Jag, och de flesta sansade bedömare med mig, är fullt och fast övertygade om att vi hade vunnit VM 1974 om inte Tapper hade stuckit en dolk i våra ryggar!

14. VAD FINNS DET ATT SÄGA TILL FÖRDEL OM FÖLJANDE PERSONER?
#HANS SCHEIKE #INGVAR CARLSSON #LOKET #SIEWERT ÖHOLM #THOMAS RAVELLI #NINA LEKANDER #ANNA NICOLE SMITH #FRIDA JOHANSSON…

Thomas Ravelli bör inte mördas!

15. VEM BLIR NITTIOTALETS JUDAS?
Astrid Lindgren ligger bra till, den jävla pisshoran! Mörda henne!

16. STÄLL EN FRÅGA TILL MIG!
Varför inte ägna ett helt nummer av ditt fanzine åt Lennart Hyland och hans fyllor? Bedriv undersökande journalistik! Kolla hur många hotellrum han spydde ner! Granska rättegångsprotokoll och undersök genomsnittspromillehalten i hans blod! Hur ofta skämde han ut sig? Hur ofta körde han av vägen? Hur många kvinnor tallade han på fittan? etc. Sen kan du lägga ut en packe av detta nummer av Banka Bäver på hans jävla museum! Det vore en gärning i sann punkanda! (Jaha, det var ju också en idé. Kanske vore nåt, vi får se… /red. anm.)

18. ÄR DET SOM FÖRR VAR SANNINGAR LÖGNER NU ELLER HAR TIDERNA INTE FÖRÄNDRATS?
Ja. (Hmm, det var ju ett uttömmande svar… /red. anm.)

17. FINNS DET NÅGRA HJÄLTAR KVAR? HAR DET NÅGONSIN FUNNITS NÅGRA?
En hjälte kan t.ex vara den som har modet att framföra åsikter och driva med saker som strider mot vad som är politiskt korrekt för den borgerlig-liberala åsiktsmaffia som styr det svenska debattklimatet. På det området känner jag att jag behövs. Men jag känner mig också väldigt ensam. Svenska ståuppare t.ex. är bedrövligt mesiga.

19. GE LÄSARNA ETT BOKTIPS!
Antingen kan man köpa Excelsior eller Biblia (eller båda) genom Kulturförl. Ran, Box 47 113, 402 59 GÖTEBORG (Sätt in 130:- för Excelsior, 145:- för Biblia, på postgiro 46 82 18-3 till K-F Ran) (priser inkl. porto). Eller varför inte vänta till hösten (sept.-okt.) då Excelsior del II kommer ut — namnet är EXITUS. (Bra boktips! Jag lovar att ni garanterat får många skratt om ni införskaffar dessa litterära höjdare. Dessutom får ni dem billigt genom att beställa dem direkt av LOB. Priset i bokhandeln ligger på över 200:- st. /Red anm.)

20. AVSLUTA INTERVJUN MED ETT PAR KLOKA ORD TILL LÄSARNA!
Varje roman på i snitt trehundra sidor tar för en ordinarie bokläsare cirka en vecka att läsa. Jag har läst alla klassiker som finns (100 st), och med antologin Biblia sparar jag därmed in två hela år av era liv åt er! Varje roman på i snitt trehundra sidor kostade i medeltal tvåhundra spänn med 1992 års penningvärde. Då kostade en sjuttiofemma Kron etthundrasjuttio kronor. Jag har då också sparat in ungefär etthundraarton helpannor åt er! Spara era liv och fyllor, låt sängvätarna och glasögonormarna sitta hemma och slänga ut tid och kapital på att läsa hela världslitteraturen medan ni själva kan vara ute och läska och ha roligt för pengarna under tiden och ändå kunna imponera på eventuella bibliotekarier med skrymmande liljekullar!