Här kommer en intiss med kängbandet DISSOBER från Västerås. Som vanligt är det jag (Yxan) som frågade och det var Jocke och Fredda som svarade. Om nån i läsarskaran inte äger deras pärla-CD: “Sober life… No way!!!” Köp den för helvete. Okej, let’s ride…

1. DET VANLIGA: SÄTTNING, ÅLDER OCH SYSSELSÄTTNING.
Jag 27 Arbetslös (Så klart), kompgitarr.
Fredda 26 Arbetslös (Studerande), bas.
Dalken 20-30 Potatisskalare (Sant),
Forsko 24 Dataingenjör (Sant), trummor.
Micke 27 Skivnasare sång.

2. NÅTT NYTT PÅ GÅNG?
Många grymma hits som kommer att banka skiten ur er alla. Om ni inte passar er. Det hela går under namnet Disüber Alles. Och det säger väl allt. (Jaså det gör det? /Red.)

3. HUR FLYTER LIVET I VÄSTERÅS?
Allt är bara skit, förutom fråga nummer 11. Nöjd nu eller? Skaru ha spö. Fixa en spelning i stället med Booze som betalning. (Hm, vet inte det ja. Dels är jag väl ingen bandbokare direkt och dels säger ryktena att ni brukar vara lite väl laddade på era spelningar. /Red.)

4. INFLUENSER?
Nu tror du väl att jag ska skriva band som Anti-cimex, Discharge och E.N.T. Men det är faktiskt ett Västerås band som hette VATICAN SECT, dom var grymmast av dom alla.

5. HAR NI MYCKET DISPYTER INOM BANDET?
Bara om Villa Franca verkligen är det bästa/ultimata supat. Där delar sig Dissober. Jag och Fredda letar fortfarande efter den perfekta fyllan, snacka om att vi letar!

6. SKIVTIPS FÖRUTOM “SOBER LIFE…”?
Sober way… No life (Gissa med vilka)

7. REPAR NI OFTA ELLER ÄR FET ONÖDIGT?
Va snackar du om. Vi är alltid för fulla ändå, så det finns ingen anledning för oss att repa ofta. Det blir bara till inspelningar etc.

8. AMAZONMANNEN?
Han irriterade mig ganska mycket. Lika mycket som han roade mig, bilen var hans ögonsten, (svårt att i detalj beskriva, skulle ta för lång tid.) så en gång fick jag nog. Hade en burk färg hemma. Jag kamofierade hela taket. Där har man om man irriterar mig.

9. KOMMENTARER OM: DISREGARD, DISCHANGE, DISSOBER, DISFEAR OCH DISFORNICATE?
Orkar inte…

10. VAD ÄR JÄVLIGAST JUST NU?
Sossejäveln som är kommunförmäktige i V-ås har mellan 100 till 200 000 kr i månaden i lön, hit med stålarna. Annars är allt skit som vanligt.

11. ENGAGERAR NI ER I NÅTT FÖRUTOM FYLLA, SPELNINGAR OCH LIMMISAR?
Human Sacrifice.

12. HUR HAR JAPAN-RESPONSEN BLIVIT PÅ ER CD?
Japparna har förstått det hela. Sist så hörde jag att vi sålt 600 ex i Japan. Men det var ett halvt år sen. Idolbreven ramlar in i jämn ström. De vill ha allt, repningar, lite konserter, dom är galna.

13. VAD GÖR NI FÖR ALLA MILJONER NI FÅR IN PÅ DISSOBER?
Gör schyssta rockvideos med snabba båtar och brudar à la MIAMI VICE 87. Å supa så klart, vafan trodderu VA!

14. NÅGRA SIDOPROJEKT PÅ GÅNG?
Jag själv håller på för fullt med Wiking och co med att göra en demo, men vi måste hitta en schysst sångare först. Musiken är väldigt influerad av Union Carbide, helt okej. Namnet är Chemical Operation. Dalken håller på med ett riktigt rock’n’roll band à la sydstat. Forsko med fd Tribulation, Puffball. Fredda med hårdrocksbandet Monstörhead och Micke åker båge.

15. VILLA FRANCA?
Nasty Branca! (Internt) annars hänvisar vi till fråga 5.

16. TILLÄGG, ETC AVSLUTA SKITEN.
Vi räknar kallt med en praktfylla som betalning nästa gång vi ser dig. (Du har turen på din sida, vi vet inte hur du ser ut men vi har hört en del, mer säger vi inte). Köp T-shirts av mig. Bra pris vid snabborder! And if you can’t drink it, flick it, or eat it, then kill it. LIVE FAST, DIE.