Allright punkmotherfuckers! Här kommer en rätt lång och jävligt bra intervju med Nässjö bandet DISREGARD. Det är jag (Yxan) som ställt frågorna till Pär (“sångare” i ovannämnda band). Okej det var allt… Då kör vi…

1. STANDARDPRYLEN: SÄTTNING, ÅLDER, INSTRUMENT OCH SÅNT…
Okej, sättning är följande: Pär 19 – vrål, Hanell 19 – gitarr, Ankan 21 – gitarr, Erik 19 – bas och Roberger 21 – trummor.

2. VAD KOMMER DU IHÅG AV BRUTALBANDSGALAN HÄR I STAN?
Av det jag kommer ihåg så var det bla, när vi var uppe på scenen, (När Disfornicate lirade) och gapade “Victims of a bombraid”. Hanell, full som ett ägg, stängde av Gary (trummaskinen) när han omedvetet klev på honom, så det var bara för Disfornicate att köra om den gamla hiten från början. Vad det gäller banden så måste jag säga att det var ett schysst mangel på er F.U.C.T. Disfornicate är, som bekant, bra som fan. Greenscab var pärla och Rövsvett var som vanligt outstanding. Efterfesten var helt okej, eller vad säger du? (Det vet jag inget om, missade den helt. Var ute och klättrade på ett glashalt tak efter krogen istället. /Red.)

3. VAD HAR NI SLÄPPT/VARIT MED PÅ HITTILLS?
Vi har bara släppt en rutten demo vid namn “No regrets”. På samlingsfronten så har vi varit med på nån jävla Paksu tape och så Icing. Nu någon gång under april så kommer det en split-Ep tillsammans med Disfornicate på Distortion. Om vi spelar in något nytt så ska vi medverka på Distortion to hell again, men det återstår att se, av naturliga skäl…

4. HAR NI TRAD. KÄNGTEXTER?
Vad fan tror du? Vi heter ju Disregard… Våra texter handlar om krig, tomma magar, mätta magar, misär, orättvisor, fattigdom, meningslöst våld, personliga problem, översitteri och annan skit. Trad-käng? (Ja just det, din lilla skitnisse. /Red.)

5. MYCKET SPELNINGAR PÅ GÅNG?
Det är en del på gång. Stockholm (7 April), Jönköping (6 Maj), Ystad (12 Maj), kanske: Åstorp (24 April). Men vi får se hur det blir… Arrangörer hör av er. Vi lirar för soppapengar, sovplats och kött.

6. EN DEL MEDLEMMAR I ERT BAND GÅR RÄTT HÅRT ÅT FLASKAN?
Jodå, det har du helt rätt i. Tänker du främst på Erik, eller? (Ja… /Red.) Han var ju rätt packad i Tranås och du träffade väl honom i högform på Chaos Uk i Norrköping oxå?… Raklång. (Har jag inget minne av. Jag var så att säga i högform. /Red.)

7. LIRAR NÅN AV ER I ANDRA BAND?
Jag gapar även i det pinfärska råmangelbandet “Total Assbreakers” som består av 3/4 No Admission och 1/4 Disregard. Det är visserligen bara en hobbypryl och vi repar väl en gång i månaden, som mest. Vi har även tänkt att starta upp ett band vid namn “Pervers Pastor” som är tänkt att bli ett entakts-mangel band. Hanell lirar i nått Blackmetallband oxå, Isafhaal heter dom.

8. SVERIGES BÄSTA “DIS”-BAND?
Det måste väl vara Warcollapse, Meanwhile och 3 Way Cum, de börjar visserligen inte på “Dis”, men men…

9. VAD HÄNDER I NÄSSJÖ?
Som i vilken annan död småstad som helst — inget. Det är nog fan på tiden att ni kommer hit och krökar någon gång!!! (Vi kommer vi kommer… /Red.)

10. SKINNSKALLAR & SKIT?
Skinnskallar är skit. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om din fråga, men jag pallar inte. Det finns inga skinnbulor här i Nässjö som tur är. Trångsynta idioter!

11. FÖRUTOM REPNING OCH KRÖK, VAD GÖR NI?
Inte mycket. Drar i skinnspiken, kilar stadigt, fikar, äter, skiter, spyr, sover och åker på konserter när tillfälle ges. Jag håller även på och knåpar ihop ett zinehelvete tillsammans med Hanell.

12. FAVVEZINES?
Jag läser inte så överdrivet mycket zines, meN Riot, Profane, Existence, BANKA BÄVER och Sika Äpärä är klart läsvärda + några till.

13. GILLAR NI CYPRESS HILL?
Nja. Köp soundtracket till Judgement night, en jävla massa hittar. Grymmast är Faith No More med Booyaa tribe och Slayer + Ice-T. Feta gitarrer och hip hop är en jävligt lyckad kombination. (Snacka med Fredde om det. /Red.)

14. FÖR- OCH NACKDELAR MED ATT HETA DISREGARD?
Nackdelar: Lätt hänt att man blir ett band i mängden. Folk tjatar — Varför Dis…? En del tar det för givet att det är käng innan de har hört det.
Fördelar: Man blir cool och rå.

15. NÅGRA ANDRA BRA BAND I NÄSSJÖ?
För att vara en ganska liten stad så finns det en hel del jävligt bra band. Bla. No Admission, Vermin, Benighted, Disgorge, Lebemäns + några till.

16. VOODOO MANIAC ZOMBIE GIRLS?
Mobile Mob Freakshow rules! Bäst är ändå “Bloodfeast a go go”, MMF möter Misfits.

17. HUR KAN EN SÅ LITEN SNUBBE SOM DU GAPA SÅ MYCKET?
Liten? Jag är ju för fan 1,63 m! Jag gapar inte, jag piper…

18. HÖRDE ETT BAND SOM HETTE DISCHARGE HÄROMDAN, HARU HÖRT DOM?
Äh, lägg ägg va… “Ain’t no feeble bastard that has no say, i my what i think not what they want me to think”.

19. ÄR NI VEGETARIANER? OCH I SÅ FALL, VARFÖR?
Nej, vi är köttätare allihop. Fan, jag
skulle aldrig palla att leva på tallbarr och vatten. Men jag skiter väl i om folk är vegetarianer, det är upp till var och en. Vi är i alla fall kannibaler. (Det är inte jag, men en kebabpizza slår en linssoppa med groddar och skit med hästlängder. “Wash the crosses of your hands eat meat and be a man”… /Red.)

20. VAD LYSSNAR NI PÅ FÖRUTOM D-TAKTSKÖRET?
Allt möjligt. Själv lyssnar jag på en del punk/HC och gammal skitig rock. Jag gillar även en del slött, typ Christian Death, Amebix, Type o Negative och gamla Stillborn osv.

21. TASKIGT DRAG?
Ja, det är jävligt taskigt drag i det zinet. Jag har visserligen bara läst ett nummer, men det var fruktat segt… ZZZZ. (Och dom andra nummrena är lika kassa… /Red.)

22. ÄR DET FORTFARANDE INNE I NÄSSJÖ ATT KUTA OMKRING MED LÅNGT FLÖTHÅR OCH NÅTT OLÄSBART GRUPPNAMN KLADDAT PÅ PAJEN?
Det kommer alltid att vara det. Rock n’ Roll rules. (Och hur mycket Rock n’ Roll är det med tex. Dismember? /Red.)

23. FAVVEFILMER FÖRUTOM PORRFILMER?
En Zombierulle är aldrig fel. Zombie Flesheaters, Down of the dead, Pay of the dead, Braindead och Bad Taste är ju ett gäng splatterfilmer som man gärna ser på mer än en gång.

24. VA GG EN MYSTOMTE?
The one and only scumbag. Jävligt synd att han gick och dog. Hans råa och äkta punkrock kommer någon annan aldrig att komma i närheten av… Han är och förblir i en klass för sig. En rockstar som var äkta ut i fingerspetsen. “We drank, we never saw the daylight” R.I.P.

25. HELA HAVET STORMAR 15:55?
Har du sett för mycket på Rederiet, eller? Palestinier äter morötter 13:33? (Mycket möjligt att dom gör. Min fråga har inget med Rederiet att göra. Den handlar om sångaren i Disfornicate och hans kärring. Mer än så kan jag inte säga. /Red.)

26. GREENPEACE, AMNESTY OSV.?
Ingen av oss är engagerade i nån av de föreningarna, men visst fan bryr man sig. Man borde väl ta sig i kragen… osv.

27. VAD TYCKER ERA MAMMOR OM ATT NI SPELAR I KÄNGBAND OCH FÖRSÖKER VARA RÅA?
Dom diggar själva käng… Har inte hört några invändningar ifrån den sidan, förutom att de har tröttnat på att låna ut pengar.

28. PAUS?
Puh, det var fan på tiden. Jag har kramp i hela kroppen… sadist! (Åja, svaren dröjde ju nästan två månader så du ska bara hålla käften. /Red.)

29. GILLAR NI NMK?
Nerskitna Mäns Klubb om jag har fattat ert interna skämt rätt? Hur går man med? Måste man ha bajs i byxan jämt, eller? (Nej, det räcker att man har skitit på sig i vuxen ålder. Den i klubben som gjorde det senast är President tills nästa grabb får bajs i kallingen. Låter som en trevlig klubb eller hur? Jag är inte med, men både Fredde och Dissen är medlemmar. /Red.)

30. USHC?
USHC = Poison Idea
NÖHC = Tuff musik.
(TSHC = Tuffare musik. /Red.)

31. ÄR SIVERT ÖHOLM PUNK?
Sivert ar en jävla moralkärring, en rikskänd glappkäft! Jag kan tänka mig att han är ett stort fan av Sten och Stanley. (Och? /Red.)

32. SKRIV NÅTT KUL!
Bäver åt stege — blev hög. Bäver åt glödlampa — lös i magen. Bäver åt stol — satt i halsen. Bäver drack körsbärsvin — blev asfull. (Kort Nässjöbo träffade lång Tranåsbo — åkte på stryk. /Red.)

33. TERVEET KÄDET?
The Horse, skaplig Ep måste jag säga. Tacka vet jag Amen och selfish, totalrens. Finland i högform.

34. HAR NI HÖRT MOPEDERSEN & ÄR DOM RÅA?
För det första så är det inte dom. En gång i tiden när det begav sig så var Lakss (Numera Disgorge) med på gitarr och Erik lirade bas i några veckor. Det är Bojjan och en trummaskin som är Mopedersen. Han är rå som fan och jag diggar Mopedersen skarpt. Läs hans texter, dom är guld! Han ska visst släppa en ny demo snart! Köp!

35. OM DU FICK BYTA KÖN SKULLE DU VILJA HA STORA LÖKAR DÅ?
Jodå, Meloner ska det va. Bolla med tuttarna.

36. HUR GÅR DET MED ZINET?
Det går framåt, sakta men säkert. Vi har väl ca 30 sidor klara. Intervjuade band än så länge är 3 Way Cum, Warcollapse, Sex Sex Sex, Disfornicate, No Admission, Counterblast + annan skit. Garanterat ingen Sika Apärä rip-off! Det finns fan inget tröttsammare än folk som rippar Sika stuket, kom på nått själva! Inget ont om Sika, det är trots allt Sveriges överlägset bästa zine.

37. SÖNDAGAR?
Söndagar är bäst. Jag får ingen ågren som vissa andra får. (Nähä och va fan gör du på lördagarna i så fall, går på pingstkyrkans bingokväll eller? /Red.)

38. VAD TÄNKER DU PÅ NÄR JAG SKRIVER!
A) JOHN SILVER
B) PAINKILLER
C) ARBETSFÖRMEDLINGEN
D) KIR
E) MTV
F) SVART
A) = Gott. B) = Anti Cimex 12″a, Judas Priest platta, även ett zine som ni ska splitta med, tråkig layout men bra serier. C) = Inget man har fått uppsöka än, men det kommer väl… D) = Körsbärsvin är godare. E) = Hjärntvätt. F) = Rått och ont, pormaskar.

39. YRA VALLGOTT FICK FETT PÅ SYLEN OCH HJULA TILL AMSTERDAM, VAD FAN HÄNDE SEN?
Hon hjula från coffee shop till coffee shop och hon blev sig aldrig mer lik…

40. VAD GÖR NI OM 20 ÅR?
Då harvar vi förhoppningsvis som nu! Svenssonlivet, dvs. hund, fru, barn, villa, volvo, bingolotto osv. är inte lockande direkt. Rock n’ roll from the cradle to the grave.

41. TRÄFFADE DU DEN DÄR COOLA, SNYGGA, SEXIGA KILLEN PÅ BRUTALBANDSGALAN SOM VAR 2 METER LÅNG, SVART HÅR, HÅL I NÄSAN OCH SOM BARA VA SÅ RÅ?
Tror knappast det… Men träffade du den där as-snygga, vrålcoola och supersexiga killen som var 1.63 meter kort (utan badtofflor), brunt drulehår, hål i patten och som bara va så råast? (Jag träffade en kille som var så kort med sånt hår och som hade hål i patten. Men han var varken rå eller sexig. Han var bara en liten snubbe med talfel. Dvs, han var från Nässjö. /Red.)

42. SKA MAN RYCKA I DEN SURE ÄVEN VID FAST SÄLLSKAP?
Ja, det är klart fan man ska det! Det är ju, som det så fint heter, mannens bäste vän. Hard candy cock.

43. SKRIV EN FRÅGA TILL OSS?
Hur många gånger har du varit otrogen mot din nuvarande flickvän? (Har ingen flickvän. Dock pojkvän. /Red.)

44. HÅLLER DEN HÄR INTISSEN PÅ ATT SPÅRA UR?
Ja, det här var en långdragen historia.

45. VÄRLDENS SNYGGASTE LIMMIS?
Norma Bates finner vi mycket tilldragande. Man kan inte enbart gå efter utseendet. Hon verkar vara sympatisk och trevlig.

46. FÅNGARNA PÅ FORTET?
Jävla skitprogram. Bomba den där jävla ön med napalm…

47. ÄTER NI BÄVER?
Jag har tyvärr aldrig tuggat bäver. Är det en kulinarisk läckerhet eller? (Läs matrutan i Banka Bäver #2. /Red.)

48. VÄNDA PÅ BANDET?
Ja, det var fan på tiden… CD sucks!

49. OM NI VAR ENHÄLLIGA VÄRLDSDIKTATORER, HUR SKULLE SVERIGE SE UT?
Alla skulle vara tvungna att bära svarta kläder, nitar och läder. Dessutom så skulle alla vara tvungna att vråldigga Disregard minst 8 timmar om dagen, och därigenom bli omvända till råa punx.

50. ÄR NI INTELLEKTUELLA?
Nej, det vore väl synd att säga. Utbrända celler… I bland händer det att man läser en bok eller två. (Jaha du, “svenska folkets perversa sexvanor” då eller? /Red.)

51. CHAOS UK I NORRKÖPING?
Two fingers in the throat… Det var en riktig höjdarkväll. English Dogs var jävligt kul att se och Chaos UK var bra som fan… Victimised — guld!!! Ni var ju där och grisade med, hela jävla BB-redaktionen, hela jävla BB-redaktionen. Jag divade visst med dig, bägge med huvudet före, aj aj! Stod även på den plats där Big-Jimpa skulle landa, men jag lyckades rädda livhanken i sista sekunden. Förövrigt var det en lyckad kväll som avslutades med att vi fick bära ut en redlös Erik som låg raklång på golvet. (Jaha du, vem gjorde inte det? /Red.)

52. ÄR DET SOM VAR SANNINGAR FÖRR LÖGNER NU?
Det beror väl på hur man ser det? Fuck off.

53. 2370?
Människan förstör sig själv som bekant. 2370 är väl, med all sannolikhet, den här planeten öde. Det slutar väl med att någon idiot trycker på det röda knappen… Alltså inte klittan.

54. HUR STÄLLER NI ER TILL DROGER?
Jag kan bara snacka för mig själv. Jag nyttjar alkohol och det räcker för mig.

55. TILLÄGG OCH SÅNT?
Tack för intervjun. Beställ splitsingeln med Disfornicate sen! Om någon vill nått så skriv till adressen längst bak i tidningen. Supa och svina — stay punk!!!