Här kommer en intervju med Tranåsbandet DISFORNICATE. Dom lirar käng. Sångaren är en skäggig typ som även är med i Banka Bäver när han inte lever ut sina perversa drömmar med sin flickvän. Basisten lyssnar helst på Cimex-tolvan, super och sover till fyra på eftermiddagen, annars är han kommunanställd… Peter, gitarristen är ett as som svarade på denna intiss som jag, Yxan, som vanligt har gjort. Nåväl, trots lata medarbetare (särskilt Fredde, det jävla aset) blev det en rätt lyckad intervju med Tranås egna D-takts hjältar…

1. LINE UP, STORY OCH DISCOGRAFI
Peter — Gitarr (Bandledare)
Jimmy — Bas
Uffe — Vrål
Ylo (SR16) — Trummor

STORY:
Under Roskildefestivalen -93 bestämde jag (Peter) och Jimmy oss för att starta ett band. Vi hade pratat om detta en längre tid men nu skulle det bli av. Så fort vi kom hem från Roskilde började vi repa. Vi skulle bli ett blytungt band och låta som Paradise Lost. Vi frågade Ulf om han ville vara med i vårt coola band och det ville han naturligtvis. Sedan råkade vi göra en låt med kängtakt och då blev vi fast i kängträsket direkt. Så sedan blev det käng för hela slanten.

DISCOGRAFI:
“Golden age of lies” 1:a demo 93
“Doomsday arts” 2:a demo 94
“Extrem close up 2” v/a CD 95
“…and the darkman smiles…” split EP med Disregard 95

2. NÖJDA MED NYA DEMON?
Djävligt nöjda!! Ett helvetes tryck i ljudet är det. Ett stort steg framåt sedan förra demon både ljudmässigt och låtmässigt (trots att en viss apa skrev för en viss blaska att gitarrljudet var dåligt, men så lyssnar han ju på Misfits också). (Kom för fan inte här och klaga på Misfits din Jävla ostfralla, men att Fredde är en jävla apa har du rätt i. /Red.) Fast det kan bli ännu bättre för vi utvecklas hela tiden. Jag tycker att vi har hittat en egen stil inom “kängen”. Klart vi låter Discharge, men det ska man ju göra om man lirar käng, men man behöver inte rippa för mycket.

3. LÄSTE I EN INTERVJU ATT DU TYCKER NYA DISCHARGE ÄR BÄTTRE ÄN GAMLA, KOMMENTAR?
Fel, fel, fel, och åter fel. Nya Discharge är skit. Under den där intervjun, vilken det nu var måste jag ha varit full, hög, medvetslös, ätit för mycket veggkäk eller så är min bandledare i Turkish Revenge inblandad. (Det stämmer. /Red.) Han vill gärna vara diktator i bandet trots att han alltid blir nedröstad av alla i bandet vad det än gäller. Jag tror han är inne på metall då man hittar skivor med Manowar, Helix, Twisted Sister, Accept, Iron Maiden & Judas Priest mm hemma hos honom. Han säger att han gillar en massa råa band och så går han omkring med en Broken Bones paj när han knappt har hört dem. Hans favveband är Noice, Radioaktiva Räkor, Straycats, Ted Gärdestad och Michael Bolton.

4. I SAMMA INTERVJU STOD DET ATT BÅDE DU OCH UFFE ÄR VEGETARIANER?
Det är väl vår bandledare i Turkish som har varit framme igen. Önsketänkande från Fredde “Vegghuvud” Lindén. Vegetarianer = vimps! Punk = antivegetarianer. (Det var väl lite att ta i, det finns riktiga punx som inte tuggar ko, men att Fredde är en vimp är helt korrekt. Själv äter jag gärna både ko och gris. /Red.) Tyvärr så har vi en vegetarian i Disfornicate, men honom ska vi omvända till koätare ha!

5. JAGA STAFFAN LING OCH SJUNGA “STAFFAN VAR EN STALLEDRÄNG”?
Det var 1988 när jag och två polare var på Gröna Lund. Vi hade krökat en del så vi var på gott humör. Vi åkte det mesta som gick att åka där. Så vi gick in i lustiga huset och där i slutet stod Staffan Ling. Min kompis sa: “Kolla Staffan Ling” och tog tag i honom. Han blev inte alls glad över uppmärksamheten och sa argt: “Ta inte på mig, jag är ingen jävla apa”. Vi brydde oss inte om det utan började sjunga “Staffan var en stalledräng”. Då fick han nog och skyndade sig ner för mattan ut, vi sprang efter men han var spårlöst försvunnen. Himla roligt var det.

6. VAD TYCKER DU OM TRANÅSBANDET CAPTN. TRIPPS?
Vad jag förstått så består bandet bara av vegetarianer så det kan ju bara bli dåligt. Det är mycket tjat om världsturné och hur mycket pengar de ska tjäna och vem som ska ha mest inom bandet. Det är mest konflikter, bråk och droger i det bandet. De ska visst låta som Johnny Thunders eller nått glamband, jag tvivlar på att de kommer slå igenom. De kommer förmodligen knarka ihjäl sig eller dö av undernäring för att dom inte äter kött.

7. NÄR FICK DU FÄRG PÅ KÄNGAN SENAST?
Färg på kängan? Jo det fick jag när jag målade om mitt kontor på Musikcafét, men det var inte så mycket. Däremot har du mycket färg på din jacka. Det är något vitt, kladdigt och fult. (Det är varken kladdigt eller fult utan föreställer Misfits-skallen, och under den en skräckinjagande text: “BEVARE” nu har jag en ny jacka som det står FLESHREVELS på. /Red.) Den såg bättre ut när det stod Terveet Kädet på ryggen. (Åh, va fan står det på din jävla jacka då? /Red.)

8. KÄNNER GARY OCH YLO VARANDRA?
Ja det gör dom, men de pratar inte med varandra. De krökar ihop ibland men då sitter de bara och tjurar och blänger på varandra. Gary är faktiskt fortfarande medlem i bandet och brukar rycka in när Ylo är för trött eller bakfull. Gary krökar nämligen inte lika mycket som Ylo. Fast Ylo har bättrat sig på den punkten annars hade vi inte tagit med honom i bandet för han blir så jävla stökig när han är full (dock inte lika stökig som Yxan kan bli).

9. PANTERA
Ett av mina favoritband. Argt, rått, coolt och tajt band. Jag har en Pantera tröja som jag brukar ha på mig. Den är jättefin.

10. DÖRR NUMMER 13?
Vad är det för dum fråga, yxko? Jag vet väl att det är en av era låtar som du skrivit texten till. Men det är väl inget fråga om. Stäng munnen det kommer flugor.

11. BOTTOM?
Rolig engelsk serie som går på TV. Var det något mer du ville veta av en väldigt intelligent och allmänbildad kille? (Hur allmänbildad blir man om man inte har läst en bok sen “Hondagänget” och hur intelligent är man om man heter katten och rakar sig i badkaret? /Red.)

12. FRAMTIDSPLANER?
Vi är inne i ett utvecklingsstadie där vi håller på att utvecklas, (Ja, vad fan ska man annars göra i ett utvecklingsstadie korkskruv? /Red.) så vi får väl se hur nästa demo kommer att låta. Vi ska som vanligt skicka demosar till skivbolag och spelställen och hoppas att någon nappar. En split-EP med Disregard borde vara ute nu. Vi ska spela på Hovafestivalen den 29 juli. Det är väl det som närmast är inbokat.

13. FAVVEMUSIK, KRÖK OCH ZINES?
Musik: De flesta kängbanden plus Pantera, Clawfinger, Biohazard, Ministry, Paradise Lost, Nirvana, Sisters Of Mercy mm. Har rätt bred musiksmak.
Krök: folkmums, Sort Guld, hemmagjord fruktvin, chörry och turkisk peppar.
Zines: Sika Äpärä, Painkiller och Banka Bröd. (Den heter Banka Bäver jävla idiot, Peter Boxy säger att den heter Baka Bröd. /Red.)

14. DU TÄNKER PÅ VAD NÄR JAG SKRIVER:
A) MISFITS B) APA C) SING LEE D) SKÄGG E) F.U.C.T. F) SORT GULD?
A) Överskattat band.
B) Fredde “Vegghuvud”
C) Tor tak (en stark öl).
D) Raka sig i badkar.
E) Bajsband.
F) Roskilde.

15. VAD HANDLAR ERA TEXTER OM?
Politik, vad annars? Om du vill veta mer om innehållet så får du fråga Jimmy eftersom han skriver alla texter.

16. FEM OSTSKIVOR?
Ett pålägg på en macka. En gång tog jag åtta stycken ostskivor men då blev Börje lite arg… Tjöta!!!

17. NÄR SKA NI SLUTA SPELA KÄNG OCH BÖRJA KÖRA RÅ MUSIK SOM DANZIG?
Ha ha, Danzig rå. Sen när blev trallmetal med texter som handlar om sin mamma mm rått? (En sak ska du ha jävligt klart för dig; Danzig har inget med trall att göra, utan tung slö och rå metal. Och låten du babblar om handlar om att mammor ska hålla ordning på sina ungar så dom inte går samma väg som han, dvs. ondskans väg till helvetet! Lyssna på texterna innan du piper jävla dåre!! /Red.)

18. BLEV DU INSPIRERAD AV SCHEIKE INTERVJUEN I BANKA BÄVER #2?
Nej! Är inte inne på Bondage grejen direkt, men intervjun var OK. (Och du säger att du är allmänbildad.
Risterapi har inget med Bondage att göra. I Bondage binder man fast sin partner bla. /Red.)

19. VARFÖR ÄR BLOOMCORE SÅ JÄVLA BRA?
??? Vad är Bloomcore? (Det är stans bästa band, som har tryckt upp råa t-shirts, som även du brukar gå och flasha med. Så spela inte dum din gamla papphjärna. /red.) Det låter som en av Lindéns vegetarianrätter, usch!!!!!

20. OKEY, AVSLUTA SKITEN, TILLÄGG, ETC.
Yxan du börjar bli för jävla stökig. Läs alla böckerna med Hondagänget. Köp alla våra demos, CD och singlar.
Skåne = Trall. Finns det över huvudtaget några kängbarn i Skåne? Det verkar fan inte så, trots att de jämt tjatar om det, vimps!!!
…playing charades into the gallery of death… Det är vår i luften, vad har ni er? Gå ur EU och höj A-Kasse ersättningen!!!
Junior!!!