Snack gjort med Filthy Christians från Falun i september -86.
Filthy Christians spelar fruktansvärt snabbt, om ni vill veta & inte vet. Basisten Greger var inte med under intervjun och alla är nyktra!

PER: Vi började februari 85 men då spelade vi tråkig slö HC. Men nu är året 1986 å vi spelar sju helvete mycket snabbare.
Sättningen är PER – sång, DANA – gitarr, GREGER – bas å BENGT-OLA – trummor. Sättningen har varit helt annorlunda förut, så det så.

FALUN?!
BÖG-DANA: Det är jättekul att bo i Falun. Här finns massvis att göra t ex kröka, cykla, gå på konserter, fast då får vi naturligtvis fixa dom själva. Punkare finns det massvis av, 4 stycken, och dom går under namnet FILTHY CHRISTIANS. Kort & gott, det finns alltså inte ett jävla bajs att göra här.
OLA: FALUN?! Va fan ä’ dä? En fishåla som det finns 0 och jö. Ja skata & kröka kan man ju jö’ om man vill. Punx? Ja, det finns några stycken såna här, men fler ä’ dä’ är dä’ inte. Flytta till Falun snälla.
PER: Falun? Vi har rätt många pizzerior så man sitter väl & äter pizza för det mesta. LA MARINA e bäst. Annars kan man ju skata eller köpa öl. Det är ofta xtra-pris å det är ju bra. Antal punkband: Ett. Annars är det tråkigt här uppe.

SKATAR NI?
DANIEL: Nja, jag har en brädbit med några hjul på, nån skateboard vet jag inte om det är. I alla fall brukar jag utöva vissa övningar på denna som kan kallas att skata.
OLA: Ja, det är väl en självklarhet? Jag skatar när det är torrt. Det är kul att ha en bräda. “Skate and die” it’s the only way.
PER: Självklart, så länge det är torrt å inge snö. Jag har en Powell & Peralta Skull and Sword-bräda med street-bones hjul å Motobilt trucks. SKATE TO HELL.
MOJEN GREGER: Skatar också.

HUR KÄNDES DOMEN DU FICK AV LÄKARNA IGÅR OCH HUR LÖD DEN PER?
PER: Oj oj oj! (Valle kom å paddla i tre dar) Det kändes inte så jävla bra. Ärligt talat så var det den deppigaste dagen i mitt liv å det beror på domen jag fick. SPRITFRI resten av livet för jag har krökat för mycket hittills i mitt liv. Men det kan dom glömma.

BERÄTTA ON ER/G.ANX EP.
PER: Den kommer att bli snabbast & lugnt den sämsta skivan i Sverige någonsin, utan konkurrens dessutom. Ca 20 låtar lär det bli & den kommer ut på RÖJ REC före årets slut.

HUR GÅR DET MED RÖJ RECORDS OCH ERT FANZINE DYNGRAK MIX?
PER: Jo tack bra. Jag vet inte riktigt hur det går med Röj Rec men vi ger ut skivor i alla fall.
Vi fick tryckningserbjudande från ULLTRA (Helena snor mitt kaffe så nu är det sprutt på red.) Kommer snart i alla fall. Beställ från oss, ute när ni läser detta häringa.

KAN INTE NI GÖRA EN LÅT SOM GÅR SAKTA?
PER: Nej jag tror inte det, det låter så jävla B. Lyssna på alla 77-band så förstår ni vad jag menar (Åt hell med alla!!! /red) Men Daniel påstår att han har en sån på gång, jävla crepptång.
OLA: Sakta, de var ett kul förslag. Men jag tycker att dom låtar vi har går för sakta, om du förstår?! Cykelspår hej hå.
FÅR-DANA: Först å främst vill jag säga att Per ljög tidigare! Men han kanske gjorde det för att han har problem med pingpong-bollar. Jag tycker att alla våra låtar går för sakta. Vi har ju många ballader, t ex Krossa Hagen, Religion Sucks m fl.

ÅSIKTER OM FALU KOPPARGRUVA, BRUKAR NI VARA DÄR OCH RÖJA, KRÖKA ELLER NÅT?
OLA: Jag brukar vara nere i cuppargruvan ca 2 gånger i veckan. Där brukar vi röja utav fan. Kröka? Nej, det är förbjudet, man kan ramla ner i ett hål och slå knäskålarna.
FÅR-DANA: Nja, jag brukar hålla mig därifrån numera p g a ryktena om bögen Sören som är mongol och står i gruvan och klämmer folk på pungen. Dessutom kostar det pengar och vem betalar för att bli klämd på pungen?
PER: Ja, jag brukar vara där varje helg å kröka loss tillsammans med Fet-Mats himself. Annars så brukar man inte va där så ofta p g a Sören & det går även rykten om att han har en polare som heter Grabb-Gunnar.

BLIR DET OS I FALUN 1992 — VAD TYCKER NI OM DET + JÄTTEIDROTTSANLÄGGNINGEN LUGNET (i Falun) + ÅSIKTER OM SPORT AV OLIKA SLAG?
PER: Nej, vi får hoppas att det inte blir OS för det finns så mycket annat å fixa till häromkring Falun. Spräng Lugnet för jag hatar det, det kostar bara folket stålar. Sport är så jävla jobbigt för jag har sån dålig kondition. Förutom skateboarding som är det kuligaste som finns.
DANA: Jag ser eländet (Lugnet) varje dag eftersom jag går i skola där, OS? Håller fullt med Per. För övrigt är det jävligt konstigt att när det blir tal om OS finns det tydligen massor med pengar, annars finns det ett öre till sånt som verkligen är nödvändigt. Sport är ungefär lika kul som att vara hård i magen. Förutom skate så klart.
OLA: Jag avskyr OS. Det är bara en ploj som dom förlorar pengar på. Se bara på staden Lake Placid. Där byggde dom miljard-hotell som nu står tomma. Vilka hjärnor. Samma sak ska dom göra här i Falun, vilka hjärnor som sagt va. Lugnets sporthall hi hi, ho ho, ha ha, hö hö, he he (talövning???) Fy fan, där har jag gympa måndagar, onsdagar. Det är för jävligt. “Spräng alla gymnastikhus”.

ÄR NI VEGETARIANER. VARFÖR/VARFÖR INTE? DJURFÖRSÖK?
50% är vegissar, dom andra 50% är inte det. Dom 50% som är det är det för att:
Varför ska man behöva mörda djur när man inte behöver? Vi kan ju i alla fall välja, det kan ju inte djuren i buren.
Vi andra 50% som käkar kött gör det för att:
Jag har försökt men, det är jävligt svårt. Det är en bra prestation att bli veg tycker jag. Skitbra alla gräsklippare. Djurförsök är BBBB. Vi är alla emot dom jävla försöken, bojkotta allt djurförsökigt.

VÄRLDENS TRE BÄSTA BAND JUST NU (MED GARDERINGAR)…
OLA: STARK RAVING MAD (absolut allting), HERESY (flexi + alla demos), NAPALM DEATH (absolut allting ja hört) + SEPTIC DEATH, SIEGE, CRUEL MANIAX allt.
PER: NAPALM DEATH (snabbast av alla), HERESY (pärla som ägg), G-ANX (Sveriges bästa) + STARK RAVING MAD, SIEGE, LARM.
DANIEL: HERESY, SIEGE, STUPIDS (pop). Svenska kanonband är: RÖVSVETT, RAPED TEENAGERS och G-ANX.

TILLÄGG ÄGG ÄGG…?!
PER: Ha Ha Ha Pärla!! Som sagt ska vi ge ut en ep med G-ANX, sen ska vi mangla på som vanligt. Nästa sommar kanske vi ska ut å tågluffa å lira, spelningar i Boston kanske. Det tycker vi är frän eller hur våffeljärn? Hirseland är en slemsugande padda, så det så!
OLA: Har åkt hem.
DANIEL: Gimme a brain after midnight (ABBA). Peace and vegetarian rights (Niel, Hemma värst). That’s all folks! OBS! Detta är ingen tidning utan en banan, ät upp den!

Filthy Christians:
Per Thunell
Hälsinggårdsvägen 13 A
791 43 FALUN
023-13605