Två glada gossar, Jocke Granlund och Kentha Philipsson, har släppt sin första platta med ambitionen att driva med allt. Eftersom de bara är två har de lånat in diverse kända namn.

Jocke sjunger och du Kentha spelar trummor. Vilka fler är med?
— L.G. Petrov (Entombed), Jörgen Sandström (Grave), Fredrik Lundström (Divine Sin) och Lars Levin, alla bakgrundssång. Magnus Söderman (Rosicrucian) spelar sologitarr och Mattias Kennhed (House Of Usher) kompgitarr och bas. Att vi tagit in folk är inte för att vi ska sälja mer, men säljer vi fler skivor är det ju bara skoj, utan de är med för att de är så jävla bra, poängterar Kentha.
— Vi är skyldiga Jörgen och Grave många tack. Grave är ett av världens bästa deathband. Jag är med i House Of Usher också, det är mitt andra band. Det är nån typ av dödsthrash men de vill inte bli beskrivna. Är originellt i alla fall. Men Leukemia är första prioritet.

HALVFRANSK PUNK

— Jocke vill att jag säger att han gillar att klä sig i damkläder. Han är så jävla omusikalisk och sjunger så annorlunda, lite hardcore.
Berätta om er debut “Suck My Heaven”.
— Den släpptes i början på april i 19 länder så det är en jävla bra distribution. Men bolaget gör ingen promotion, det får vi göra själva.
Kentha ger en något diffus beskrivning av hur skivan låter som man kanske ska ta med en nypa salt.
— Halvfransk punk med aggressiv popsång/hardcoresång. Popsicle har blivit en av våra största förebilder och kunde vi lira pop skulle vi göra det.
Han är ledsen över recensionen i Metal Hammer där de blev ganska sågade.
— Recensenten var inte alls inne på vår musik. Men i Tyskland har vi fått skitbra recensioner. Jag är nöjd med plattan som debut.

VILL INTE SPELA LIVE

Kentha berättar att Leukemia funnits sen sommaren -91. De har gjort en demo innan plattan. Förutom trummor spelar han synthar och akustiskt och ett riff på elgitarr.
Vilka kommer ni att ta med er när ni ska ut och spela?
— Jag vet faktiskt inte vilka som skulle vara med live. Jag tror ingen skulle vilja se oss live för vi är så jävla dåliga, säger han glatt. Vi har faktiskt spelat i Tjeckoslovakien och det var inte bra men fullt av bärs. Jag tycker det är helt ointressant att spela live för ljudet är alltid kasst på många ställen.
“Suck My Heaven” är inspelad i Sunlight med assistans från Tomas Skogsberg.
— Sunlight var det enda valet för oss men vi trodde först att det skulle bli dyrt, fast det var inte så farligt. Tomas är så otroligt jävla bra! Vill man göra nåt annorlunda kan man göra det, man säger bara hur man vill ha det. Man har ju valfrihet! Tomas är hyvens, han ställer upp.

VILL DRIVA MED ALLT

Hur ska man tolka dina texter, vad menar du med första låten “Into the Morgue” t ex (som handlar om en nekrofil)?
— Det är mest bara balla meningar. “Into the Morgue” är världens största känga till hela death metal-grejen.
På innerkonvolutet finns en bild på Kentha och Jocke med en blodig Kentha i kortbyxor och en mer “normal” Jocke. Varför blod och varför på bara dig?
— För att driva med Dismember, som också är jävla bra vänner. Det ska skära sig så mycket som möjligt på omslaget. Vi vill driva med allting och ha kul.
Till nästa platta finns redan tolv låtar färdiga.
— Den blir brutalare men poppigare, brutal jävla dödspop med mycket hårdrocksgrejer. Vi hade tvåtusen ex. i förhandsorder på “Suck My Heaven” utan promotion men vet inte hur många som krävs för att bli signade igen. Börje (Black Mark) borde promota de han har och inte ta in fler nya band, tycker Kentha och avslutar muntert:
— Jag tycker att folk ska köpa vår skiva om de vill annars kan de låta bli.