Studiefrämjandet i Helsingborg med HASSE JÖNSSON i spetsen har tagit ett väldigt positivt initiativ genom att släppa samlings-Lp’n ROX BOX. De har givit tio lokala unga förhoppningsfulla band chansen att visa upp sig. “Projektet” vill visa att s.k. källarband med små medel kan åstadkomma mycket. Skivan har blivit en “kick” för de medverkande banden, som hoppas på att kunna “placera Helsingborg på den skånska rockkartan”. Ett annat mål är att så småningom kunna få fler spelningar. I samband med att skivan släpptes ställde alla banden upp den 3:e Maj och spelade på en livegala i hemmastaden. Här följer en kort presentation av de medverkande banden och deras musik:

SHAME beskriver sig själva som “Party-pop för de vilda nätterna på 90-talet”. Låten “Straight From Your Heart” har ett härligt och kompetent rock-disco stuk och är tämligen medryckande.
JOHAN OLSSON och CONNY KARLSSON i THE PLEASURE GARDEN försöker, enligt egen utsago, att skapa en egen stil av melodiös synthpop. De medverkar med den lättsamma låten “I Haven’t Got The Strength”. Det är ont om synthband av den här sorten på garage-nivå, så lycka till!
DIZREPUTE från Billeholm kör en blandning av kommersiell rock’n roll och Hårdrock. På ROX BOX bidrar de med en ballad vid namn “Hand Full Of Dreams”. Härligt arr!
LA GUARDIA är det första och enda svensk-sjungande gänget på Lp’n. Med hammond och piano skapar de lite av ett typiskt Svenskt rocksound i låten “Som En Fågel”. Givetvis med lite egen finess.
Jag skulle vilja beskriva HIGH PLAIN DRIFTERS musik som hård-pop eller Hårdrock utan gitarrer (nästan). De har hittat ett spännande sound i låten “Say It Again”. Jag skulle gärna vilja höra mer från dem i framtiden.
EDDIE & THE BLAZERS är Rockabilly så det dånar! Den egna låten “Long Black Train” skulle få vilken 50-tals fantast som helst att flämta i sin Buick! Skulle kunna tänka mig att det går ganska bra för EDDIE & THE BLAZERS musicerande.
CHAIR OF TASTEs “Put It In The Hole” är en mycket bra låt! Rock som låter modernt och smakfullt på alla sätt, med härligt brytande harmonier (som en tung men ändå poppig RUSH-låt). Klart min ROX BOX favorit!! Jag hoppas att de inte menar allvar när de skriver att de inte ha några framtidsplaner!
SQUEEZED TO MASH är en ung trio vars ordentligt tunga synthlåt “It!” påminner en del om DEPECHE MODE och tyska synthligan. Kul att det finns sådana band som också spelar live.
DODGE RAM BAND. “Catchy” heter låten som de medverkar med. Influenser: BRUCE! Det här är American 606 (fast tyngre) när det låter som det skall. Svårt att döma en grupp efter bara en låt men D.R.B saknar verkligen inte potential.
ORIZON, avslutningsvis, är ett 6-mannaband (+ en kvinna) som kör egna låten “Wolves Of The Ocean”. Melodiös Hårdrock eller A.O.R (Adult Orientated Rock) är väl det närmaste man kommer stilmässigt. Låter väldigt “American Westcoast”.

Är det någon som är intresserad av att köpa skivan så kan ni betala in 69:- + pengar för portot på Postgiro 67 85 76-0 (Studiefrämjandet i Västra Skåne).