Trots att Svenska skivbolag vägrar att ens se åt inhemska Thrashband så börjar fler och fler Svenska plattor i genren att dyka upp. Helsingborgsbandet GOD B.C.s platta “Eargasms in Eden” är den senaste i samlingen. Den är t.o.m så färsk att den i skrivande stund inte ens är ute. Den släpps nämligen först första Juni på Amerikanska WILD RAGS RECORDS.
Alltihop började för tre år sen när trummisen TOM HALLBÄCK beslutade sig för att starta ett eget band. Ganska snart kallade de sig GOD, men i mitten av 88 bestämde de sig för att lägga till B.C. för att inte bli ihopblandade med ett annat band med samma namn som hann före Svenskarna med att fästa sin musik på vinyl. Efter en del medlemsbyten består bandet idag förutom TOM också av RATT — Bas och MANCK — Gitarr. För tillfället har de ingen permanent sångare utan de lånade in en kille, J.W., för plattan. Bandet har tidigare spelat in två demotaper varav den andra “Four Wise Men” trycktes upp i 300 ex som snart såldes slut. Det var tack vare den tapen de fick kontrakt med WILD RAGS. Det största de har gjort i liveväg var när de i Oktober tillsammans med några andra band var ute på “Slow Death tour” i Danmark.
Musiken på plattan är väl inget utöver det vanliga. GOD B.C. kan inte direkt placeras i kategorin tekniska Thrashband, de kör mer pang på. Det finns både tunga och lite snabbare låtar på skivan, fast de försöker sig aldrig på att spränga ljudvallen. Soundet är lite annorlunda mot vad man kanske förväntar sig av ett Thrashgäng, tyvärr är det också lite tunt. Även om jag låter lite negativ så är det en platta som växer för varje gång den hamnar på skivtallriken. Att plocka ut någon speciell låt är svårt men jag måste ju nämna deras tunga instrumentalversion av “Du gamla, du fria”.
Skulle ni ha svårt att få tag på skivan så kan den beställas direkt från bandet för 80 kr, Picture Disc’en 95 kr och CD’n för runt 110 kr, inklusive porto. Skriv till:
GOD B.C.
c/o Hallbäck
Döbeliusvägen 13
253 67 Helsingborg
042/29 61 10