Så här har vi då en grupp som man nog kan kalla SUFFER (dom heter nämligen det). Jag måste erkänna att jag inte hade hört dom innan PERRA som förövrigt svarade på denna int, skickade mig ett band med dom på. Det var väl allt, läs nu Perras svar och lär er lite!!!

OKAY… PER, VAD SYSSLAR SUFFER MED FÖR TILLFÄLLET?
Vi repar för fullt med nytt material. Väntar på att vår mini-cd ska släppas! Försöker och ragga gigs. Det är ju ungefär vad vi bråkar med just nu.

BERÄTTA OM MINI-CDN SOM NI SKA SLÄPPA, LÅTAR, BOLAG ETC…
Vår mini-cd “Global warming” släpps i september utav vårt österrikiska bolag Napalm Records. Den kommer att innehålla 4 låtar inlirade i Sunlight! De är: “Impressive turns”, “Infectious”, “Global warming” & “Wrong side of life”. Cdn kommer att distribueras av bla: SPV, GMBH i Tyskland. Det är ju helt okej!!

SUFFER ÄR EN JÄVLIGT TIGHT GRUPP (ENLIGT MINA ÖRON). HUR LÄNGE HAR NI SPELAT IHOP?
Tack för de tighta orden…(ingen orsak /red) Hehe. Suffer har funnits sedan ’88. Fast med denna sättningen så har vi jobbat på sedan Januari 1992. Alltså snart i två år! Jag började i bandet Augusti/September 1990. Faan, det är kul att lira (ATT DET ÄR /red)!!

VAD HANDLAR ERA TEXTER OM?
Allt möjligt. Att bli pissad, rippad eller tappad bakom hörnet. Självmordstankar. Droger… allt jävla skit som man märker av i dagens samhälle. Falskhet också, förresten!!

VEM I GRUPPEN SKRIVER LÅTARNA, VEM SKRIVER TEXTERNA?
Jocke och Uffe drar lite riff och sånt, sedan arrangerar vi materialet tillsammans i replokalen. Jocke skriver alla texter i dagens läge, kanske ändrar det sig med tiden, kanske inte.

DU GÖR JU RÄTT MYCKET VID SIDAN OM SUFFER. BERÄTTA OM DET, OCH FÖRKLARA HUR DU HAR TID MED ALLT!
Jo, jag sysslar med lite allt mögligt. Mitt nya och fjärde nummer av fanzinet Mould, har just släppts, 40 A4 sidor på engelska. Fullproppade med underground. Sen har jag en samlings-tape med min kompis Veikko från Hallsberg som heter DEATHMILL LUNATICS. Volym 5 släpps nästa vecka (alltså finnes den redan ute när ni läser detta /red)!! Och vi har även MEGAGRIND PRODUCTIONS, det är en enkel distributions-firma som säljer demos, cds, zines och sådant. Skicka ett frimärke för senaste listan (+ er adress givetvis). Sedan ska man ju vara med tjejen Jessie, laga mat, städa, söka ett hederligt jobb… Och allt sånt jävla skit!!
Nåväl, beställ gärna Mould mag 4, den kostar 30:- från min adress.

NÅGRA FAVORITER? (grupper)
Nej! Skämta bara. Favoriterna är CYNIC / DREAM THEATER (jäää /red) / MÖTLEY CRÜE (JÄÄÄÄ /red) / DON DOKKEN / KING DIAMOND / MERCYFUL FATE / DEATH / SADUS (jä /red) / BLACK SABBATH… + diverse synth!!

JAG HÖRDE ATT NI BLIVIT RIPPADE PÅ EN SINGEL. ÄR DET SANT?
Nja… Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Vår debutsingel “On sour ground” släpptes faktiskt för cirka 3 månader sedan, på det franska bolaget NEW WAVE RECORDS. Vi har hittills fått 10 7″, och när vi får de andra utlovade 200 exemplaren, det vet i faan?? Singeln står med i nya Nuclear Blast-katalogen.
Vi fick även en schyst recension på den i senaste MAXIMUM ROCK’N’ROLL magazinet från Amerika. Och det är ju kul!! Men skivbolaget är slött, fy faan.

VAD TYCKTE DU OM ARQTIQUE 1 DÅ?
Fult omslag!! (jag håller stenhårt med /red)! Bra intervjuer och skitbra recensioner (tackar /red). Kletig layout på något vis. Ser fram mot detta numret! (Jag med! /red) Det är ROCK’N’ROLL. (JÄ /red)

FINNS DET NÅGON SKIVA, DEMO, ZINE SOM DU TYCKER ATT ALLA BORDE ÄGA?
Skiva: Dream Theater “Images and words”, plus våran kommande. Demo: Idag är det Bleeds senaste inspelning “Womb” som ligger överst på listan. Zine: Trechoma från Danmark. That’s it!!!

SPELAR SUFFER MYCKET LIVE? HAR NI SPELAT UTANFÖR SVEADALAS GRÄNSER?
Grabbarna var över i Norge i maj 1990. Och det var ju före min tid så att säga. Under ’92 så lirade vi över 10 gigs i Sverige… varav 4 var i oktober. Och i år så har vi lirat… Jag vet faktiskt inte… Men allt som allt så har vi lirat i stort sett hela Sverige. Från Malmö och upp till Luleå!! Om någon undrar vilka band som vi lirat med, så är det bla: Merciless, Dismember, Tribulation, Desultory, Decortication, Kazjurol, Rosicrucian, Dawn, Lubricant, At the gates, Convulse, Antidote, House of usher + en massa mer!!!

HÅLLER DU MED MIG NÄR JAG SÄGER ATT DEATHMILL LUNATICS VOL 4 HAR ETT JÄVLIGT FULT OMSLAG?
Det är ju inte så snyggt… Men inte så jävla fult heller. En passande teckning med titeln, tycker jag. (det är väl sant /red).

FINNS DET NÅGON SPECIELL GRUPP SOM DU SKULLE VILJA HA MED PÅ DEATHMILL LUNATICS?
Sadus tror jag ligger överst på listan. Hoppas att jag får tag på deras promo som dom ska lira in snart. Vore guld! De kändaste banden som har varit med hittills är nog Cynic, Brutal truth, My dying bride, Crucifer, m,fl. Annars finns det ju ganska många underground-band som jag skulle vilja ha med.

HUR LÄNGE HAR DU SPELAT TRUMMOR?
Jag har spelat trummor i 10 år. Alltså hälften av mitt liv hittills! Det är ett kul instrument!

DET VAR ALLT I FRÅGVÄG! HAR DU NÅGRA AVSLUTNINGSORD I LAGER ÅT MIG?
Alright Fredrik, tackar för intervjun. Den var trevlig (det var svaren också /red)! Lycka till med zinet. Om någon vill köpa en tröja (t-shirt) med oss, skicka då 80:- till mig. Så är allt lugnt.
Vår mini-cd “Global warming” kommer vi också att sälja för en billig penning. Hör av er till oss om ni vill köpa ett ex. Okey.
Alla kan skriva till mig på denna adress: Per Karlsson, Sturevägen 12 A, 737 47 Fagersta.
Tack igen Fredde see you all soon!!

Det var Suffer det, om någon blev intresserad så kan ni ju skriva en rad till han om något utav alla grejor som han håller på med. Han är en trevlig kille som jag önskar all lycka. Tack för ordet!