Så detta är alltså en intervju ned en tuff kille (mer än vad man kan säga om vissa andra). Han har ett namn och spelar i en grupp; hans namn är Lars & gruppens är Rosicrucian. Han svarade trevligt och bra på mina frågor. I denna int så skulle dom prova en trummis, han dög ej. Har dock hört att dom har en annan nu, hoppas det…

Då kör vi! — Ni kan ju starta med att berätta om er nya sångare. (Uffe, ex Mezzrow)
Det är Uffe Pettersson (fd Mezzrow) från Nyköping. Det går bra som faan och det kommer att bli bra mycket bättre än förr. Uffe passar in jävligt bra både personligt & sångstil. Det är nog inte så många som kommer att känna igen honom från hans tidigare band (det kommer inte bli någe dödssång längre så som Glyn sjöng i alla fall).

— Vad tror du att sångbytet kommer att innebära för er del?
För det första så kommer jag kunna spela upp skivan för andra utan att skämmas. Oavsett vad andra gillar vår stil så kommer vi vara nöjda själva och det är givetvis det viktigaste. För det andra så kommer det att innebära att fler gillar oss. Vi har fått väldigt många recensioner som ger musiken 5 och sången 2/3. Nu kommer det bara handla om smak om man inte gillar vårt nya material, inte att nåt är kast.

— Någon trummis på g?
Nej eller ja faktiskt. Vi ska testa en ny kille nu i veckan och förhoppningsvis så funkar det men inget är bestämt än.

— Berätta om era nya låtar, åt vilket håll är ni på väg?
Käpprätt åt…! Vi har 9 nya låtar + två “mellanprylar”. Allt är klart med text och titlar och sånt och total speltid blir runt 45 min. Vi lirar fortfarande thrash och faktum är att det har blivit mer av allt, fast samtidigt mindre (öhhh… /red), dvs musiken blir brutalare, snabbare, tyngre, vackrare, aggressivare, mer syntar och mäktigare. Istället för att som på “Silence” ha allt i samma låt har vi försökt variera oss mera. Vi har 2 heltunga, 2 snabba, en hej-och-hå!, och resten blandade. Det blir inga growls denna gång men mycket ösigare och bättre. Personligen finns det inget jag inte gillar och jag är 100% nöjd med materialet nu. Men det beror väl på att Mange Söderman och jag har skrivit allt 50/50. På “Silence” var det bara hans material och gammalt demotjafs.

— Hur kommer det sig att du ville spela sådan musik som du framför i Rosicrucian? Varför började du spela gitarr?
Jag började som basist när några polare satte ihop ett band 1986, och de övertalade mig att börja lira. Fast egentligen ville jag lira gura och när jag var i USA 87/88 köpte jag mig en gitarr och började för jag tyckte det var roligare och hade fler möjligheter än bas. När jag började i Rosi (de hette Atrocity då) 1989 så gillade jag inte riktigt stilen, men det har blivit bättre med tiden. Det är först på våran nya platta som jag kan säga att allt är bra och helt i min smak och stil.

— Det är inte ofta man kan läsa om er i underground-zines, vad beror det på?
Vi har tidigare varit mycket dåliga på att skicka ut demos & info & dyl. Anledningen till det är att det har varit mycket strul sedan vi släppte den enda Rosicrucian demon i April 90. Och vi har inte velat säga någonting förren kontraktet och dylikt har varit klara och sedan har det varit strul på strul på strul och det har dragit ut på tiden. Men vi försöker bättra oss nu & jag har skickat promo-pack till varenda flyer från zines som jag har fått i brev. Det tar ju ett tag men till nästa skiva ska vi väl ha nått ut bättre hoppas jag. Vi jobbar på det i alla fall.

— Eftersom jag har frågat nästan alla grupper som jag har intat så måste jag fråga er oxå ju, vad handlar era texter om?
På “Silence” så har förra sångarn Glyn skrivit nästan alla och det är mycket personliga texter om hans känslor och konstiga saker i hans hjärna. Manga skrev en atheist-text och jag om en människa som jag kände tidigare men som nu lämnat oss. På nya skivan har Manga & jag blivit tvungna att skriva all text. Men det har gått riktigt bra. Nu kommer texterna att handla om vad vi gått igenom de senaste åren av djävulskap, svikare, den sjuka musikbranschen och andra förrädare vi råkat ut för. Skivan kommer inte att heta “No cause for celebration” utan anledning.

— Är ni nöjda med skivan, Silence? Finns det något som ni skulle vilja ändra på den?
Musiken tycker jag är bra, vissa låtar är från 1989 så de känns jävligt mossiga och inte sådär jättefräscha. Men det är ok. Fick jag ändra på nåt så skulle jag låta Uffe sjunga istället. Då skulle det bli fan så mycket bättre. Produktionen är schyst men kan bli bättre. Vi skall helt klart lägga ner mer tid på ljudet och soundet nästa gång.

— Hur har den blivit mottagen så här långt?
Bra djävligt bra faktiskt. Det enda som det klagas på är… just det sången. Annars är det bara positivt. Nån stackars dödstomte i USA är den enda som sågat oss, vi är ju inte direkt trendiga (näe, men true. Mer true än hela djävla “låtsas” Norge /red) av oss som spelar thrash och det gillas inte av trendkänsliga trendnissar, fast den recensionen är djävligt skoj. Jag förstorade upp den och satte upp den i replokalen. Fast 95% är guld så har det väl gått lite segt men det beror ju på döds-tiderna som varit, men det är ju på väg bort nu.

— Vad diggar du när du inte lyssnar på eran musik?
Tja, jag är ganska mycket av en allätare. Gamla Kiss är jävligt hede (hede??? /red). Annat bra är Ploice, Beatles, Pink Floyd, Slayer (kung!!! /red) är gud. Rush & Black Sabbath, ja det finns mycket, Pantera (yes, yes /red), Deadhouse. Mtv nosens musik brukar stå på och jag lyssnar mycket på radio.

— Vad har du att säga om följande “saker”; 1 Kelly Bundy, 2 Black Metal, 3 Kiss, 4 Fotsvett?
Mina personliga åsikter: 1, Quite fuckable! 2 Det som är Black Metal 1993 (94 /red) är fjantigt, mesigt, tråkigt, och helt ointressant onödigt. 3 En Gene Simmons är brutalare än 500 fjortisar i Corpse Paint. Say no more! Gamla Kiss är totalt kult. 4 Black Metal & Herreys…

— Finnes det något som intresserar er utöver bandet, hobby-band ex?
Jag, Mange, Frippe och några till har en ploj punk grupp och vi träffas en gång om året och super och gör en låt, vi har i år släppt våran första demo som heter “P.G.A. orsak” och gruppen heter “Lesnejtas”. Uffe lirar bas i ett cover-band i Nyköping. Jag har inte så mycket annat då jag brukar jobba i Sunlight i Stockholm och när jag kommer hem går all tid åt till att supa och repa. Mange har börjat plugga musik igen så vi har ganska fullt upp och all tid som blir över går till bandet.

— Ok, hur ser erat kontrakt med Black Mark ut då?
Det gällde bara för en skiva till att börja med men de vill göra en till så vi signar väl för dem nu under hösten (93 /red). Inspelning i December kanske och releasen i början av 1994.

— Betyder Testament något för er?
Inte för mig! Kanske för Mange, men jag tror inte han har “rippat” nåt. Slump av påverkande influenser. Annars ska han ha spö!

— Det var allt, nu är det din tur att prata!!
Yes, om någon skulle vara intresserad av att skriva till Rosicrucian så går det bra (lysande) på följande adress: Lars Lindén, Hammarbacksvägen 17 C, 724 67 Västerås. tele: 021 139131. Och vill någon ha tag på “Silence” cd/mc, t-shirt, longsleeve, så går det bra att skriva till Black Mark prod. Och be om merchandise catalog. Adressen (Öhh, förlåt /red) Black Mark Prod, Luxemburger str 31, D-133 53 Berlin, Tyskland. Tack som fan för inten (för fan, varsegod /red) och håll ögonen öppna för Rosicrucian 2a album. “No cause for celebration”, fast det dröjer ju ett tag och jag hör av mig så fort jag har några nyheter. Lycka till med zinet. Death to false metal, som Åke-jävel brukar säga. Taet lungt! Lasse

Tack för svaren, ta och köp denna skiva som dom ska göra, för den kommer att krossa, tro mig! Lasse är en tuff kille. Hör av er till han!