Sedan debutdemon “Moment of Connection” har det gått spikrakt uppåt för INCARDINE. Efter en massa beröm i diverse ‘zines, fick de slutligen skivkontrakt på EURORECORDS. Den plattan släpps nu i dagarna, därför passar det fint med en intervju med sångaren David.

1. Kör igång med lite line-up, bandhistoria osv.?
Okej, vi började lira i okt/nov -91, men då hette vi HELLMASTER. Bandet bestod då av Daniel Wallner på stränglåda, Fredrik Folkare på dynamisk Ibanez, Jonas Tyskhagen bakom trummorna och jag framför micken. Vi började med att repa in ett antal låtar med tuffa grupper som ENTOMBED, SLAYER, OBITUARY, DEATH mfl. Innan vi visste namnet på GENESIS basist så hade vi 4 egna låtar klara med text & allt. Då stack vi till närmsta studio & spelade in våran 1:a demo med namnet “Moment of Connection”. Egentligen skulle vi ha repat låtarna bättre innan vi spelade in men vafa’n. Efter 4 månaders existerande kan det sällan bli perfekt. Våran repertoar utvidgades med nya spännande låtar & dom hitsen finns bevarade på en demo vid namn “Demo II” kort & gott. Jag har bara ett ex kvar av den utgåva och den är inte till salu, med andra ord SLUTSÅLD.

2. Ni sägs ha kontrakt med EURORECORDS, berätta?
Visst vettu! Efter en pangrecension i CLOSE-UP nr 5, hörde Robban eller nå’n på tidningsredaktionen av sig och tipsade André på bolaget om att vi var bra (det tyckte han i alla fall). Jag skickade våra demosar till EURORECORDS & det blev napp direkt. Vi rusade in i studion en tredje gång för att spela in en platta. Resultatet blev 14 låtar, 5 aldrig tidigare inspelade. Plattan har blivit uppskjuten hela tiden men i slutet av Januari hoppas vi att den finns ute. Ärligt talat spelar det inte så stor roll längre, men det skulle var kul att knalla in i en skivaffär och hitta sin egen skiva (CD) faktiskt.

3. Vad tycker du om att alla band byter stil nuförtiden (ENTOMBED, PESTILENCE osv.)?
Ja dom där holländarnas senaste vax tycker jag är kvalificerad smörja helt enkelt. Deras jazzfusion-death eller vad dom nu kallar det har jag inget till övers för. AWAY!! ENTOMBED’s Wolverine Blues har jag en hel del att säga/tycka till om. Deras nya stil passar mig så inåt helvete bra! De är fruktansvärt tungt, L-G sjunger bättre än nånsin, ljudet är det bästa hittills, Nicke är coolare än nånsin på batteriet. Det är stundtals punkigt, skitigt… nä jag kan knappt beskriva hu bra det är. Tack ska ni ha gubbar för att ha gjort den bästa plattan hittills inom eran genre!

4. Har ni något dolt budskap i era texter, eller något annat snurrigt?
Jag står för alla texterna. Det är oftast nå’n sanslös historia om nå’n person som råkar ut för en massa hemskheter. Inga dolda budskap vad jag vet och inget människor kan relatera till heller.

5. Favorit CD, 7″ samt demo?
Jag har ingen platta som är “best of all time”, så jag får tyvärr dela upp detta efter stilar:
PLATTOR
Death Metal: ENTOMBED – Wolverine Blues
Grunge/Tung Rock: PEARL JAM – Ten
Progg-band: NATIONALTEATERN – Livet är en fest
Grindcore: TERRORIZER – World Downfall
Sanslösast: NAKED CITY eller NURSE WITH A WOUND
7″
Death Metal: NIHILIST – Drowned
Tung Rock: LENNY KRAVITZ – Are You Gonna Go my Way?
Progg band: Nå’n med PEPS PERSSON
Grindcore: PROTES BENGT – In Bengt we Trust
Sanslösast: PROTES BENGT
DEMO
Döds: ENTOMBED – But Life Goes On

6. Har ni haft många spelningar?
Ca 10 st tror jag. Med tuffa band som UNLEASHED, FILTHY CHRISTIANS, UNANIMATED mfl.

7. Är ni nöjd med ert material hittills?
Jovars…

8. Vad gör man en mulen Fredagskväll i Vikarbyn?
Jag har tagit mitt förnuft till fånga & flyttat ner till Stockholm där jag har mina rötter. Min 4-åriga vistelse i Vikarbyn var inget vidare. Jag orkar inte förklara vad för pinsamheter man hade för sig på fredagskvällarna.

9. Spelade ni i andra band innan INCARDINE?
Jag tror inte det.

10. Hur ser framtiden ut för INCARDINE?
Den ser ganska mörk ut. Jag och Daniel (gitarr) har flyttat ner till Stockholm. Resten bor kvar i Rättvik/Vikarbyn. Det är sagt att dom ska flytta ner nästa år men inget är säkert. Det är lite krångligt att repa om avståndet är 30 mil, så vi har inte repat tillsammans sedan Juli. Jonas sjunger numera i ett grungeband & spelar trums (vad är det för instrument? Snurr!) i ett thrash/hårdrocks-band. Alla i bandet (eller det som var bandet) är så fruktansvärt trötta på dödset & jag vill mycket hellre spela trummor i ett band där allting inte går i 680.

11. Avsluta detta på något snurrigt sätt!!
Karusell… Pariserhjul… SPIN DOCTORS… Tack så mycket för att du hade ork att plottra ner frågorna till mig & hoppas ‘zinet blir en storsäljare. Ha det gott!

Tack själv David för de intressanta svaren, och hoppas att plattan blir en storsäljare. “Moment of Connection” demon kan fortfarande köpas för riksdaler. Skriv till:
David Ahlberg
Gransätragränd 11 1TR
127 36 SKÄRHOLMEN