HÄR HAR VI DÅ DEN FÖRMODLIGEN LÄNGSTA INTERVJUN I VÄRLDSHISTORIEN! OCH I ARQTIQUE ZINES HISTORIA, JA, FÖRMODLIGEN I ALLA HISTORIER! OCH DEN ÄR MED ETT BAND SOM HETER CRIPPLE… WELL HERE GOES…

NI HAR EN SKIVA PÅ G. BERÄTTA LITE OM DEN, STUDIO, LÅTAR O DYL?
Ja, vi har en skiva på G på det Tyska bolaget “In line music”. Den är inspelad i Delta studios i Wilster Tyskland. Den är mixad o producerad av oss och en kille från Boston, vid namn Mike Bettison. Den innehåller 10 nya tidigare helt osläppta låtar. Den är inspelad och mixad på 10 dar runt årsskiftet 92/93 (ett tag sen… /red). Den kommer att släppas i i stort sett hela Europa om allt går som det ska. Så vi kommer nog att få ganska bra promotion, om vi får tro vårat bolag. Vi ska försöka släppa skivan i aug/sept. Det har tagit lite längre tid än väntat för att det har varit strul med omslag mm. Först försvann hela paketet med alla original på vägen ner till Tyskland, en och en halv månad senare kom det fram. Sedan blev det strul med färgen på omslaget. Men de har lovat att vi ska få skivan nu i aug så vi får väl se! Något namn har vi ej (jo… du heter ju Lurgo ju /red), men troligen blir det Green Pillow (grön kudde??? /red)

FÖLJDFRÅGA. HUR SER ERAN DEAL UT UNGEFÄR. EN ELLER 100 SKIVOR?
Det ser nog ut som de flesta dealvit fyrkantigt (fnnis /red). Det vill säga en massa a4 papper med text på. (fnnis, fnitter /red) Lite mer seriöst beskrivet så är det ett 1+3 skivor kontrakt. Alltså på 4 skivor sammanlagt, kontraktet förlängs efter varje skiva. Och vad vi tjänar och inte tjänar på det behöver vi ju inte gå in på, för man spelar ju för att det är kul… Om man sedan tjänar en del så gör det ju ingenting??!?

BLIR DET LP ELLER CD, VAD VILL DU?
Det blir endast på cd som den släpps. Beträffar vad jag vill så vill jag ju gärna släppa något på vinyl innan den dör helt. Så vi får hoppas att Bad card rec, får ut “I…” demon som ep sjua som han lovat. Det blir alla fyra låtarna på demon omklätt av ett fyrfärgs-omslag + text papper. Men jag vill nog ha fullängdaren på cd för det är ju både bättre och bekvämare på alla sätt och vis…

VAD TYCKER DU/NI OM ATTITYDEN VISSA DÖDS-GRUPPER HAR; SOM SÄGER ATT THRASH ÄR DÖTT OCH SMÖRIGT?
Jag tycker att man ska få tycka precis vad man vill bara man inte hoppar en massa andra med sina åsikter. Vad beträffar de andra i gruppen så tror jag faktiskt inte att de bryr sig, för de lyssnar varken på Thrash eller Death! Och visst är det tur att inte alla har samma musiksmak och tyckte likadant, vem skulle då komma på nya musikstilar? Så mig gör det ingenting att de tycker att Thrash är dött och smörigt. Förresten så hoppas jag att folk inte placerar oss i något renodlat Thrash-fack när de hör cd’n. Jag ser helst att folk ser oss som ett psykedeliskt experiment-band som inte går att placera i någon kategori, för jag menar om vi skulle snöa in oss på Death, Thrash eller funk för att ta några ex på musikstilar, så skulle hela prylen dö om vi inte fick fortsätta att utveckla vår stil hela tiden. Vi är inte rädda för att prova nya stilar och grepp, för det gör vi hela tiden. Man influeras ju av olika saker hela tiden och varje dag så varför inte ta tillvara på dessa influenser om det känns rätt (ja, varför inte??? /red)? Jag säger inte att det är fel att inrikta sig på en speciell stil om det nu känns rätt. Vi fick ju som sagt var en Thrash-stämpel i och med Independent demon, den hoppas jag försvinner lite nu i och med cd’n. För det menar jag inte att inte kan spela fort och röjigt. Nog talat om det vi kommer nog alltid att spela Sepultura Thrash i mångas ögon (är det ett löfte eller hot? /red)!!!

FINNS DET MÖJLIGTVIS NÅGRA SVENSKA BAND SOM FALLER DIG I SMAKEN?
Givetvis finns det en rad svenska bra band. Personliga favoriter måste vara Tribulation, förresten så tror jag att det gäller alla oss. Tribbarna är nog Sveriges minst omtalade band i förhållande till vad de gjort. Lyssna bara på deras demosar de gjorde innan skivan, att det inte fick ett megakontrakt i och med Void-demon är ju en miss av vilket multibolag som helst. Nej köp deras cd Clowns or thorns, och lyssna och lär hur originell nyskapande musik ska låta, de står visst utan kontrakt nu och det är ju helt otroligt. Boss största miss enligt mig. Nej kämpa på grabbar, vi höres. Sedan så finns det ju andra svenska band, typ: Strebers (rip), Dia psalma, clawfinger (swe, nor????), Sator, Entombed, Union Carbide Productions (rip), Wannadies, Rasta hunden och så gudarna i Onkel Konkel mm mm, kan ju inte räkna upp alla för då skulle du få trycka zinet i bibel-format, och det skulle bli både dyrt och jobbigt. (jag tror att jag håller med, men det vore tufft med en metal bibel! /red)

VAD JAG HAR FÖRSTÅTT SÅ TOG NI EN GANSKA LÅNG PAUS EFTER “I”-DEMON, VARFÖR?
Ja det har du uppfattat helt korrekt, vi tog ett break på lite mer än ett år. Detta berodde på att Anton åkte till Paris för att studera där i ett år. Visst kan det vara nödvändigt med en paus ibland, men ett år var nog i längsta laget. Men lite nytta hade vi nog av det, för när Anton kom hem och vi hade ett kontrakt på G så hade vi bara en sak i huvet, att få ihop låtar till en fullängdare. Och efter ett sådant avbrott så har man ju mycke idéer, så det gick ju ganska fort att få ihop 10 nya låtar. Och det var ju en klar fördel.

BERÄTTA OM TEXTERNA PÅ ERAN IL DEMO + DEN KOMMANDE SKIVAN. VAD HANDLAR DE OM?
Texterna på “I,L” demon är skrivna utav Ruud och Anton, och det är väl deras innersta tankar som speglar dem: A gloomy feeling är en typisk Ruud argo text. Unconcies (oj den hette visst Unconcious /red) är en anti religions och kyrkan text av Anton & Ruud??? Independent Luminary är en till stor del text inspirerad av filmen “Den tysta planeten”, av Ruuud. Battlefield of love är en psyko kärleks problem text, detta var den sista låt vi gjorde innan vi gjorde demon, och det hörs både text- och musikmässigt. Texten är ganska skadad, lite mer Psyko som på cd’n av Anton: tex “Pices” (pieces menar jag /red) all over the town / my tv is behind the sun/, för att ta ett ex. Jag vill inte gå in på vad Anton och Ruud vill säga med sina texter på cd’n, men jag vill att de är djupare, mer ångestfyllda, originellare. Mer psyko helt enkelt. Och likadant med musiken, mer disharmoniska partier, & tekniska o lite mer drog-partier, typ psykedeliska basgångar & skadade gitarr-slingor där vi inte lika allihop, nej köp cd’n och tyck till själva.

VAD TYCKER DU OM W.A.S.P.? HAR DU NÅGON FAVORITLÅT AV DOM?
Jag dyrkade WASP som de var på första skivan, sedan flippade det hela ur både teatraliskt (kan man säga så? /red) och musikaliskt. Hela första plattan är ett mästerverk, det är svårt att plocka nån favorit, men On your knees, Sleeping (in the fire), I wanna be sommebody, Animal (fuck like a beast), School daze, är ju pärlor för att nämna några. Nej om Blackie samlade ihop grunduppsättningen & återförenas med show och allt då vore det något. Nu är det bara pinsamt (nja, nu har ju dom slutat, och det är ju både synd och skam. Men det skulle ju inte vara helt fel om dom skulle återförenas! /red)!

VAD SKULLE DU HELST TA MED DIG TILL EN ÖDE Ö UNDER TVÅ VECKOR?
Då skulle jag ta med mig min flickvän Paulina och min två månader gamla dotter Elina (mat då? och ombytes kalsonger? /red).

FRÅGA DIG SJÄLV EN FRÅGA DU ALDRIG FÅTT:
När kommer plattan? (nej den frågan har jag fått ett par gånger, nu kommer den riktiga frågan) VAD HAR DU FÖR PUNGMÅTT? (vad underligt att någon aldrig har fått den frågan för, och synd att svaret inte var med!!! /red)

HÅLLER NI PÅ (CRIPPLE) MED MÅNGA SAKER UTÖVER C, VILKA?
Vi håller på med en del utanför Cripple. Ruud har ett skrammel-band typ indie-sub-pop vid namn (Dredfuleyelid), Anton har diverse funk band, typ: Red Hot & sånt. Sedan sjunger han i ett band som spelar på varenda krog i Ö-o nu. De heter (Funk for lunch). De spelar covers av Red Hot, Rage Against the machine, Beistie boys. Här om dan då de spelade med Clawfinger så var några medlemmar ur ovannämnda med och sjöng på Nigger och det var coolt!! Jag Lurgo har ett experimentband typ Primus, med några medlemmar ur ex döds-bandet Manifrest. Det heter Renesup (de var svårt att se vad han hade skrivit så risken finns ju att dom inte heter det där /red). Sedan har jag ett coverband som heter Runes hund. Vi spelar endast Onkel konkel covers. Vi har gjort demo på 13 låtar + intr + presentation av bandet. Beställ nu. Sedan har jag ju F,R,M,T. Mer om det i nästa fråga.

F,R,M,T?
Frmt, en klassiker du drar fram där. Det är en trio som består av mig + Hymen Anders + min kusin kimm. Vi bildades nån gång när vi gick i åttan-9:an. Vi gjorde en demo på Anders brorsas 4-kanalare i replokalen. “Varför vara seriös med en brun demo” heter verket och jag tror att om ni skickar rikligt med fläsk till Anders så spelar han av klassikern på 17 låtar åt er. Vi la av ett tag efter att ha spelat i demon. Men vi återförenades förra sommarn och gjorde en bunt låtar som ska komma på en demo nån gång. Men vi har inte repat på ett djävla tag nu, men den ska i alla fall heta “Där ligger en storebror”.

VAD TYCKER DU OM ATT TESTAMENT SKA ÅTERGÅ TILL SINA RÖTTER (MUSIKALISKT)? TYP LEGACY OCH THE NEW ORDER?
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Testament. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av deras typ av Thrash, men visst är de duktiga musiker. Men kan man inte göra låtar som inte går in här och ut där så är det nog kört. Visst är Legacy och The new order deras bästa plattor, men har det så långt som i deras fall så är det nog bara att lägga av. Och söka nya medlemmar + inspiration (dom har faktiskt bytt medlemmar. Så det så /red).

NU SKA JAG SNART AVSLUTA INTEN:
Ja du, allt har ett slut! Denna int, bärsen som vi dricker, ljuset som jag tuggar på (nam nam /red). Ja i stort sett allt utom luften, förutom när man är under vattnet.

FINNS DET NÅGON FÖRFATTARE SOM DU GILLAR MER ÄN ANDRA?
Jag läser väldigt lite men Stephen King är en rå kille. Den bok som jag ska läsa härnäst är den som den dära Hells Angels snubben har skrivit. Den verkar ball. Uti vår hage är i alla fall bäst!

HUR SER DET UT PÅ LIVE-FRONTEN FÖR ERAN DEL? REPAR NI MYCKET?
Det börjar klarna lite på live-fronten. Den 11 aug spelade vi på Stockholm Walter festival. Det var väl inte så jävla bra organisation, men ett stort tack till Malcomsson för att det finns nån som ordnar något över huvud taget!! Sedan var det tal om något i Århus i Danmark, men vi får väl se. Beroende på vad vi har att göra förövrigt, ibland 6 ggr i veckan, ibland 1-2 ggr i veckan. Det beror som sagt var på vad vi har att göra förövrigt!!

KOMMER NI TILL UMEÅ?
Gärna, om vi får lite bensin pengar/mat så spelar vi var som helst när som helst hur som helst. Så om nån planerar en spelning, hör av er!

DET VAR ALLT, SISTA ORDET ÄR DITT!
Tack för inten (varsegod /red) och för att du över huvud taget intresserade dig för oss (ingen orsak /red). Ni som tänker greja spelningar, hör av er. Zines, radiostationer, comp tapes mm, skicka en tom kassett + porto så spelar jag av cdn, epn. Beställ våra T-tröjor för 70 kr + porto och köp cdn sen. Altar Jimmy, har du dina sockerplast på dig? Käka tiger muffins på er, vi hörs

PHUUUUUUUU!!! VISSTE NI ATT DET TOG MIG 2 MÅNADER ATT SKRIVA UT DENNA INT? FÖRMODLIGEN INTE MEN ÄNDÅ. JA JAG FÅR TACKA LURGO FÖR LÅAÅÅNGA OCH MYCKET TREVLIGA SVAR! TACK. KOLLA UPP DENNA GRUPP! TYVÄRR SÅ HAR JAG HÖRT ATT DOM KANSKE HAR BLIVIT RIPPAD. MEN SKRIV FÖR FAN!!!!!!!!

Och deras adress är:
Cripple
c/o Lurgo
Hemmansv. 66
702 17 ÖREBRO