Här följer en int, med Ancient. Och den har blivit besvarad av Adde (han som hatar så djävulskt, ni vet). Tyvärr är den lite “utdated” men det går nog bra ändå. Läs vad pojken svarade på mina originella svar! Öhh… frågor!

VILKA ÄR NI; BERÄTTA OM ER.
ANCIENT bildades i september 92 av Marcus (gitarr/sång), och Ulf (trummor). Dom repade i ett par veckor, men insåg ganska snart att en andra gitarrist var nödvändig eftersom musiken innehöll en hel del harmonier, så efter nån vecka så var jag fast medlem. Vi repade i nån månad och gjorde sen våran första uppspelning. Vi fann en förvånande bra respons från publiken. Folk började fråga om vi gjort nån demo eller så. Så vi repade i några månader till, och i Januari -93 så gick in i studion för inspelningen av “In the eye of the serpent”. Kort därefter så fann vi en basist vid namn Fredrik (Throne Of Ahaz). Alla medlemmar i Ancient är i 17-18 år åldern…

NI HAR JU SOM BEKANT SLÄPPT EN DEMO, HUR HAR DEN TAGITS EMOT?
Jodå. Demon sålde 100 exemplar första kvällen vi släppt den och den säljer ganska bra fortfarande. Allt som allt har vi sålt c:a 200 ex av den.(Notera att dessa siffror nog inte stämmer! /red)

VAD HAR NI FÖR INFLUENSER?
Jag vet inte riktigt vilka influenser vi har. Jag tycker att det är upp till lyssnaren att avgöra vilka influenser man har, vad tycker du att Ancient har för influenser (ja… inte så svårt att svara på, alla vet ju att det är NKOTB, Take That (musikaliskt) och att det rör sig om POISON & Mötley Crüe, med inslag av Tuff. I alla fall när det gäller utseendet!!! /red)? Marcus lyssnar på BURZUM och KING DIMOND ganska mycket, medan jag lyssnar på band som: Rotting Christ, Unleashed, At The Gates, Therion och Eucharest. Jag skulle kunna räkna upp hur många guldband som helst, fast jag tror inte att du skulle ha råd att trycka upp zinet då (jo! /red)…

JAG HAR HÖRT NÅGOT OM EN CD, VILL DU VARA SÅ SNÄLL ATT BERÄTTA OM DET?
Det är väldigt osäkert osäkert om vi ska släppa en mini cd eller inte. Vi har fått höra en del historier om killen som har skivbolaget så vi ville få studiopengarna i förskott så att vi inte skulle bli rippade. Därför så har han inte hört av sig på ett tag. Vi får se hur det blir.

HUR STORA PROBLEM HAR NI NU EFTER ERAN TRUMMIS BÖRJADE I “NOCTURNAL RITES”?
Det är lite irriterande att Ulf har börjat i “Nocturnal Rites” eftersom vi inte kan repa lika mycket nu. Men vi överlever antagligen (Nej det gör ni inte, ni dör. Nu!! /red)???

OK, VILKEN UME-GRUPP ÄR DEN BÄSTA?
Jag gillar dom flesta Ume-grupperna. Purgatoriums nya demo krossar det mesta. Throne Of Ahaz lpn är inte dum den heller. Du hoppades väl på att jag skulle säga Disorge va? (näe, jag trodde att du skulle säga vilken Ume-grupp du gillar mest. Men jag vet ju att du tycker att vi är bäst ändå /red). Ha hahahaha (hahahaha på dej själv /red).

DITT FÖRSTA MINNE MINNS DU DET?
Tyvärr så gör jag inte det…

GILLAR DU HELLOWEEN?
Jag hittade en gammal HELLOWEEN-skiva när jag flyttade hemifrån (Walls Of Jericho) och satte på den (hmmm… /red). Jag gillar gamla HELLOWEEN mer än det nya tjafset dom har prånglat ut på sistone. Dom är så kommersiella nu för tiden. Stay underground för faan (håll käft /red).

VEM AV DESSA PERSONER TAR DU HELST MED DIG TILL EN ÖDE Ö:
1 KELLY BUNDY, 2 CINDY CRAWFORD, 3 FREDRIK DEGERSTRÖM, 4 SHARON STONE?
Jag tar med mig den där Fredrik (vem är det??) eftersom att jag får spö av min flickvän om jag tar någon annan brud än henne (toffel/red). Sorgligt men sant.

VAD FÖREDRAR DU AV LP ELLER CD?
Jag gillar cd mer eftersom att det blir klarare ljud då. Jag vet att man måste gilla Lp mer annars är man inte “äkta” men det skiter jag fullständigt i.

BERÄTTA HUR NI SKRIVER ERA LÅTAR, VEM GÖR VAD?
Marcus skriver allt numera och det tycker jag är skönt. Man slipper ta åt sig om nån tycker att musiken är skit haha. Nä, allvarlig talat så så skiljer sig Marcus och mitt sätt att göra komp på så låtarna skulle bli helt schizade om vi skulle gå ihop och göra en låt. Därför är det bäst att Marcus gör musiken så bedömer vi andra i bandet om det är bra eller inte.

FÖRKLARA DIN FOTSVETT!
Den dräper allt i sin väg (det kan jag intyga på!!! /red).

HAR DU NÅGOT KUL MINNE ATT DELA MED FRÅN NÅGON KONSERT?
En grej som var ganska kul var när vi spelade på korpnatta. Marcus började skrika och förolämpa bandyspelarna och publiken började hurra och bua ut bandyspelarna (hets mot folkgrupp /red). Döda alla hockeybögar!!

HAR DU MÅNGA GRUPPER UTÖVER ANCIENT? BERÄTTA!
Jag håller bara på med en grej utöver A… Det är ett projekt som jag och Mattias (Chaos rec), har startat. Tung death/industri som går i Fear Factory/Godflesh-vener. Namnet på projektet är Scapegoat, får se om, det blir någon demo…

AVSLUTA DENNA INTERVJU.
Tack för att vi fick vara med i ditt fina zine. Intervjun var klart bättre än den som punk-Ronnie gav mig!! Alla som vill veta mer om Ancient kan skriva till mig. Demon “In the eye of the serpent” finns att beställa för 30 spänn av mig. Hat bra. Andreas Nilsson, Fältgatan 6, 90336 Umeå….

Hej Fredrik. Här är svaren. Hoppas att du är nöjda med dom. Puss & kram. Din egen lilla Adde…
Åjo, så jävla liten är du inte din store feta äckliga gubbe. Men svaren var bra. Tackar. Och om ni vill skriva till denna grupp så fråga inte mig om lov först. Nä det var allt…

OM DET FINNS NÅGON SOM INTE HAR FÖRSTÅTT DET HÄR NU… DOM HETER ALLTSÅ ANCIENT WISDOM NU.